Закарпатський тиждень: переходимо в осінь зі стріляниною та оптимістичними сподіваннями на майбутнє

Що ж, після невеликого антракту знову повертаємося до фіксації розчарувань та тижневих досягнень. Останній тиждень літа мав і того й іншого – вдосталь! А вже осінь розпочалася зі справжніх політичних проривів, яких чекало не лише Закарпаття, а й уся Україна та навіть світ!

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Проте це – привід поговорити наступного тижня, а зараз спробуємо розставити кілька акцентів минулої семиденки. Отже, ми знову, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Злякалися!

Про трагічний  випадок смерті дитини через кір повідомляють у Центрі громадського здоров’я МОЗ. Спочатку захворів старший брат 5-тирічного малюка, який не був вакцинований, хоча жодних протипоказань до вакцинації не мав. Після цього на кір захворів молодший брат, який не був вакцинований через протипоказання, та, на жаль, не зміг подолати хворобу…

Пишалися!

Міні-скульптури, які стали трендом Ужгорода, вже в Америці! Про це повідомив туризмознавець Олександр Коваль: «Ейнштейн чекає на яблуко. Нарешті перша публічна міні-скульптура від ужгородського скульптора Михайла Колодка за океаном, у США». Скульптурку розміщено на території Прінстонського університету, де викладав Альберт Ейнштейн.

Сподівалися!

Схоже, новому аеропорту на Закарпатті таки бути! Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в Facebook. Прийнято рішення негайно розпочати роботу над змінами до постанови Уряду 126, яким схвалено Державну програму розвитку аеропортів до 2023 року і вже з 2020 року почати проектування і будівництво аеродромного комплексу «Мукачево», – написав Лавренюк. Він додав, що представники Мукачівської Об’єднаної територіальної громади мають намір залучати інвесторів до проекту і будувати новий пасажирський термінал в рамках державно-приватного партнерства.

Травмувалися!

До рятувальників надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автошляху державного значення Мукачево-Рогатин в районі селища Ясіня Рахівського району. За попередніми даними, рейсовий автобус «Еталон» сполученням Ясіня-Рахів зіткнувся з автомобілем Skoda Superb. У результаті аварії отримали травми та були госпіталізовані до лікувальних закладів шестеро пасажирів автобуса (загалом в салоні окрім водія перебувало 15 людей) та один пасажир легковика. Уже згодом за медичною допомогою до Рахівської районної лікарні звернулися ще троє пасажирів автобуса.

Пробивалися!

Велику групу нелегалів із Азії затримали неподалік Великого Березного. Вони пробивались через кордон до Словаччини. Як розповідають прикордонники, спочатку затримали першу групу у кількості 10 іноземців, а згодом неподалік того ж місця ще 14 азіатів. Загалом було затримано 12 громадян Бангладеш, 8 – В’єтнаму, 3 – Шрі-Ланки та 1 – Афганістану. Прикордонникам навіть довелось застосувати зброю, адже під час затримання троє супроводжуючих мігрантів намагались чинити опір та здійснювали провокації. Правоохоронці перекрили під’їзні шляхи до кордону та перевіряють місцевість щодо можливого перебування решти нелегалів, а також розшукують осіб, які переправляли нелегалів через державний кордон.

Не здивувалися!

Прикордонники Чопського загону спільно зі співробітниками фіскальної служби попередили спробу незаконного переміщення через кордон 229 одиниць електронної техніки. Її було виявлено у автівці, що прямувала на в’їзд в Україну через пункт пропуску «Ужгород» під керуванням 47-річного громадянина України. Під час здійснення контролю правоохоронці помітили у кабіні водія ящики, прикриті особистими речами. Автівку скерували на поглиблену перевірку, у ході якої виявили приховані від контролю товари народного вжитку. На територію України намагалися незаконно перемістити 34 ноутбуки, 10 смарт-годинників, 105 мобільник телефонів типу Iphone та 80 навушників. Виявлені предмети вилучено митниками.

Віра МЕЛЬНИК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net