Як візит до косметолога закінчився для ужгородки великою життєвою трагедією

Обличчя стало таким потворним, що вона соромилася навіть вийти на вулицю

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

32-річна Софія навіть не думала, що візит до косметолога закінчиться для неї настільки трагічно. Всього одна процедура назавжди докорінно змінила життя молодої вродливої жінки, повністю знівечивши її гарне обличчя, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Ужгородка погодилася поділитися з читачами газети  «Неділя Закарпатські новини» своїм гірким досвідом, аби застерегти закарпаток від подібних фатальних помилок і зберегти їхнє здоров’я.

Після візиту до відомого у місті косметолога моє життя поділилося на «до» та «після»

Чому після відвідування косметолога життя закарпатки поділилося на «до» та «після»

«Ті митарства, через які я пройшла, ті поневіряння не бажаю пережити нікому», – починає розповідь жінка і в її очах з’являються сльози. Вона витирає їх і на хвилину замовкає, аби зібратись думками і продовжити.

«Після візиту до відомого у місті косметолога моє життя поділилося на «до» та «після», бо зараз уже я ніколи не повірю в те, що процедури, які так широко рекламуються на кожному кроці, насправді є безневинними. І для чого насправді наражати себе на таку небезпеку? Для чого ризикувати своєю природною вродою? Для чого ґвалтувати власний організм? На жаль, усю правду про небезпеку косметичних салонів дівчатам ніхто не розповідає і вони просто не уявляють, чим ризикують!» – каже Софія.

Жінка бере в руки телефон, аби показати фотографії свого знівеченого обличчя. При цьому від хвилювання у неї трусяться руки і починає дрижати голос.

«Бути гарною хочеться кожній дівчині, але візит до лабораторії краси може стати походом до камери потворності, – намагаючись  опанувати хвилювання, продовжує ужгородка. – Уже два роки я роблю все для того, щоб відновити те, що втратила, але ніколи вже моє обличчя не стане таким, як раніше».

Софія знову замислюється і замовкає на кілька секунд, а потім зізнається, що щоранку прокидається зі страхом, мовляв, їй часто сниться, нібито вона йде по вулиці і на неї оглядаються перехожі, показуючи пальцями у її бік, сміються, глузують і обходять десятою дорогою, а вона при цьому  ховає обличчя під хустку, наче під паранджу і обливається холодним потом від внутрішнього напруження.

За словами стрункої красуні, вона із великим побоюванням щоразу  дивиться на своє відображення у дзеркалі, адже навіть зараз, через стільки часу після того фатального дня, у неї бувають рецидиви.

Відтак ужгородка починає ділитися страшними спогадами і розповідає, з чого все почалося.

«У мене з дитинства була гарна шкіра. Проблем із обличчям я не мала ніколи. Навіть у підлітковому віці, коли дівчата страждають через прищики, у мене не було жодних труднощів. Мені заздрили подруги і завжди цікавились, як саме я доглядаю за собою. Але насправді я нічого не робила, просто їла багато овочів і фруктів у той час, як вони об’їдалися тістечками і цукерками. Гадаю, весь секрет у цьому», –  наголошує Софія.

Після того як дівчина подорослішала, також їй ніколи не доводилося переймалася через стан шкіри, бо вона завжди мала бездоганний вигляд – обличчя було чистим, наче в дитини. Та одного разу все змінилося.

«Подруга час від часу користувалася послугами косметологів, відвідувала салон відомої у місті майстрині. Вона завжди мене кликала з собою за компанію, але я не мала ні часу, ні бажання туди йти. Та одного разу у мене на щоці біля носа вискочив прищик. Це трапилося  чи не вперше в житті, і моя знайома його побачила. На цей раз вона вже наполегливо почала мене просити сходити до косметолога і зробити чистку, мовляв, прищі – це негарно, а якщо з’явився один, через кілька днів їх буде вже 10. Запевняла, що в неї завжди так. Я справді перелякалась і повірила їй, тож ми пішли в салон», – поділилася тривожними думками жінка.

Після простої процедури почалися складні наслідки

Якби Софія знала, до чого приведе цей похід, вона б ні за що в світі не піддалася на сумнівну пропозицію подруги і десятою дорогою обходила б косметологів. Але в ту мить вона сподівалась на краще і записалася на прийом.

«Я лягла на кушетку, і косметолог взялася до роботи. Вона стверджувала, що кожній дівчині подібні процедури потрібно проходити декілька разів на рік, називала своїх відомих і дуже вдячних клієнток. Я щиро вірила, що переді мною справжній професіонал і вже малювала в уяві картину, як повертатимуся додому зовсім іншою, набагато красивішою, ніж раніше, оновленою, піднесеною, омолодженою і взагалі свіжою, квітучою та щасливою.  Та жінка не говорила ні про які наслідки, тим більше неприємні… запевняла, що все пройде швидко, легко, безболісно  і ефект мене просто вразить. І він мене дійсно вразив, але дуже неприємно», – заявила вона.

Косметолог видавила ужгородці той самий прищ біля носа, який її найбільше турбував, і нанесла на 20 хвилин перекис.

«Я відчувала дискомфорт, але думала, що саме так усе й повинно бути. Абсолютно ніщо мене не насторожувало. Я щиро довірилась майстрині, адже гадала, що моя нова знайома є дуже хорошим фахівцем. Ми розмовляли, жартували, сміялися, і я з нетерпінням чекала, коли все закінчиться. Мені було відомо, що чистка – дуже популярна процедура, через неї проходить багато жінок, тож сподівалася, що результат буде позитивним  і уже планувала, що стану постійною клієнткою цього салону. Небезпеку не передрікало ніщо. Та й обличчя виглядало нормально, ніяких симптомів якогось запалення не було», – наголосила жінка.

Проблеми почалися увечері, коли Софія вже збиралася лягати спати і подивилася на себе в дзеркало. Вона помітила, що правий бік у місці, де був прищ, почав розпухати.

«Я перелякалася. Такого зі мною не було ніколи раніше. І зателефонувала косметологу. Жінка легковажно відповіла, що до ранку все мине і хвилюватися через такі дрібниці не потрібно. Це мене одразу заспокоїло, і я заснула. Якби ж тоді знала, що це стане лише початком усіх подальших страшних поневірянь!» – із тривогою в голосі знову замислилась жінка.

На ранок обличчя Софії розпухло ще більше. Вона була шокована, коли глянула на своє відображення. Праве око взагалі не відкривалося. Верхня повіка набрякла і стала утричі більшою за ліву. А згодом на всьому обличчі почали з’являтися величезні фурункули. Вони були налиті гноєм і дуже боліли.

Гроші, витрачені на тривале лікування, ніхто не повернув

Ось із цього моменту й почалося найстрашніше. Закарпатка усвідомила, що втратила не лише красу, але  й здоров’я, адже через хвилювання почалися проблеми з серцем, аритмія, безсоння та загалом затяжна депресія…

«Я пішла до косметолога, але вона свою провину не визнавала, вигадувала всякі неіснуючі версії того, що зі мною трапилось. Усе це було неправдою, а вона робила все для того, аби просто зняти з себе відповідальність і переконати мене в тому, що вона нібито не причетна до того, що зі мною трапилось. Насправді та жінка занесла мені в організм інфекцію. І це підтвердив лікар-інфекціоніст. Адже мені довелося звернутися до справжнього фахівця, здати ряд різних аналізів, оскільки я потребувала серйозного лікування, бо  обличчя стало таким потворним, що мені було соромно вийти на вулицю. На певний час я взагалі випала з життя, не могла ходити на роботу, з’являтися в людних місцях,  ховалася навіть від подруг. Просто немає слів, аби передати ті відчуття, які тоді мене переповнювали. Все було просто жахливо!» – наголосила Софія.

На косметолога до суду вона чомусь не подала, хоча була дуже ображеною і внутрішньо спустошеною. Процес могла легко виграти і бодай повернути частину грошей, витрачених на дорогі препарати. Скоріш за все, жінка просто не хотіла зайвого розголосу, не прагнула створювати людині додаткових проблем.  При цьому ніякі збитки власниця салону їй так і не компенсувала, навіть не попросила вибачення, хоча навіть із огляду не на закон, а на просту людську мораль могла б запропонувати скаліченій пацієнтці бодай символічну суму, бо ж як-не-як лікування ужгородці обійшлося в чималенькі кошти! Лише перший візит до інфекціоніста вилився Софії у 6 тисяч гривень. А в загальному процес реабілітації був дуже  дорогим та тривалим.

«Зараз від того часу минуло вже більше двох років, але досі я змушена періодично ходити на прийом до лікаря. Спочатку відвідини спеціаліста були дуже частими, цілий рік довелося приймати антибіотики. На жаль, точний діагноз мені не поставили досі, тож вирішити проблему повністю так і не вдалося. Зараз у мене все обличчя у шрамах! Щодня доводиться багато часу витрачати на те, аби їх замаскувати. Та найгірше, що коли починається загострення, на обличчі з’являються величезні фурункули. Щоранку страшно брати в руки дзеркало. Відкриваючи очі, я думаю про те, чи на шкірі щось знову не вискочило», – тривожно зітхає Софія.

Цікаво, що все тіло жінки чисте, шкіра гладенька, гарна і проблеми в неї виникають тільки з обличчям, лише на тій ділянці, де проводилась чистка.

До косметолога ужгородка не ходить із того часу ніколи. Більше того, вона відговорює від таких процедур усіх знайомих, адже чим вони можуть закінчитись – переконалася на власному гіркому досвіді.

«Один прищик не вартий того, аби скалічити собі життя! Розумію, що така неприємність трапляється не з кожною дівчиною, але через соцмережі я знайшла багато таких жертв, як я сама. Ми часто спілкуємось і закликаємо жінок ніколи не ризикувати здоров’ям заради сумнівного ефекту. Жодна чистка не варта потім шрамів на обличчі та рубців у душі!», – сказала на прощання ужгородка.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини» ексклюзивно для zakarpatpost.net