Закарпатець, застреливши знайомого, сказав шовгору, що вбив скотину, і ліг спати

Стріляв професійно у життєво важливі органи, бо добре натренувався на полюванні.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Раніше він багато разів ходив на полювання, безжально, без потреби вбивав диких тварин. Жорстокість була його другою сутністю. Кров його не засмучувала, навпаки, йому хотілось її все більше і більше… Тож, почавши з полювання на невинних лісових мешканців, 46-річний мешканець селища Королево Виноградівського району дійшов до того, що навмисне застрелив односельця. Закарпатець ніде не працював, виконував у поселенні ромів різну безкоштовну роботу, частенько пиячив. А того дня, сидячи на стільці і тримаючи в руках мисливську рушницю, навмисне спрямував ствол у ділянку життєво важливих органів знайомого, із яким у нього були неприязні стосунки… і натиснув на спусковий гачок, здійснивши постріл у спину. Потерпілий у той час лежав на ліжку, задом до нього, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Внаслідок пострілу, під час якого нещасний отримав вогнепальне поранення черевної порожнини та грудної клітки, його перекинуло на спину.

Відтак Роман (із етичних міркувань імена в матеріалі замінено) встав, перезарядив рушницю й іншим патроном здійснив другий постріл в ділянку шиї.

Відтак, переконавшись у тому, що Іван помер, втік з місця злочину через неогороджену частину подвір’я і біля поля викинув використані гільзи та заховав рушницю.

Цікаво, що в судовому засіданні свою провину чоловік не визнав, наголошуючи, що Івана не вбивав і не знає, хто його позбавив життя. І розповів свою версію подій.

«Того дня разом зі знайомим ми були в барі. Там пили спиртні напої. Потім пішли в піцерію, після чого – додому до Івана.  Я взяв від нього мисливську рушницю з патронами та пішов на полювання, а він залишився вдома сам. Повернувся десь о  23: 23.30 год. Іван у той час лежав на ліжку у своїй кімнаті. Тож я пішов геть. Більше ми не бачились. Рушницю я залишив у свого знайомого».

Кум Івана запевнив, що чоловіки раніше були між собою у хороших стосунках.

«Того  дня близько  18 год мене повідомили, що Івана знайшли мертвим. Я відразу поїхав на місце події. У будинку побачив працівників поліції, які оглядали труп. Вважаю, що його могли вбити не вдома», – наголосив він.

Один зі свідків розповів на суді, що він проживає разом із сестрою Романа.

«Тієї ночі він прийшов до нас  додому, сказав, що вбив скотину, і ліг спати. Він був тверезий, зброї при ньому не було. Вранці пішов на роботу. З Іваном раніше перебував у дружніх стосунках», – заявив чоловік.

Ще один свідок зазначив, що тієї ночі прокинувся від того, що хтось постукав у вікно.

«У будинку я був сам, спав. То був Роман зі знайомим, попросилися переночувати. Від нього пахло алкоголем, і у нього була рушниця з патронами. Хлопці розмовляли між собою, і Роман сказав, що вбив Івана. Пригрозив мені, щоб нікому про це не розповідав», – заявив він.

Тож суд визнав мешканця Виноградівщини винним в умисному вбивстві і засудив до восьми років позбавлення волі.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net