На очах у 10-річної дівчинки закарпатець знущався над її матір’ю та бабусею

Молодик виганяв їх на вулицю, бив та принижував

Насилля в закарпатських родинах уже майже стало нормою. Особливо часто  напідпитку фізичну силу застосовувати починають чоловіки. Їхніми жертвами передусім стають домашні. Найбільше перепадає дружинам. На другому місці  – діти. Утім, коли ні жінки, ні дітей немає, а показати своє «я» хочеться, підійдуть і інші родичі – батьки, брати. Сестри…. Або друзі, сусіди, знайомі… на навіть незнайомі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Прикрий випадок трапився нещодавно на Великоберезнянщині.

Василь (із етичних міркувань імена замінено) свою родину не створив… та й мало яка б жінка захотіла жити з таким агресивним чоловіком. Він нерідко напивався і починав лупцювати матір та сестру. Односельці про це знали. Тож дівчата зв’язувати життя з молодиком боялися.

Сусіди не раз бачили, як нещасна 62-річна Марія та її 29-річна донька рятувалися від розлюченого молодика втечею. Василь кричав на них нелюдським голосом, всіляко ображав, покривав триповерховими матами, пускав у хід руки і виганяв рідних людей на вулицю. При ньому намагався принизити, всіляко образити та зробити боляче як фізично, так і психологічно.

Мати плакала, але вдіяти з сином нічого не могла. Часто вона викликала правоохоронців, бо самостійно вгамувати Василя не могла, а з рідної хати не мала куди піти ні вона, ні Анастасія. Там же разом з ними проживав і хлопець. Однак  терпіти його знущання жінкам було вже несила. Тож вони звернулися до суду. Цікаво, що лише протягом 2019 року за агресивну поведінку по відношенню до рідних Василя тричі притягали до адміністративної відповідальності – у січні та двічі у травні. Крім того, молодик мав і судимість за крадіжки. Закарпатець ніде не працював, але постійно пиячив і від алкоголю ставав усе агресивнішим.

«Брат систематично допускав по відношенню до мене та матері насилля,  висловлювання в нецензурній формі та погрожував фізичною розправою, неодноразово штовхав та намагався вдарити нас. Крім того, свідком його дій була й моя  малолітня  десятирічна донька. Через побачене та почуте під час конфліктів вона сильно переживає, це травмує її психіку», – розповіла на суді Василева сестра.

Мати ж на засідання не з’явилася, мотивуючи свої дії  тим, що у неї погане самопочуття, і просила суд розглянути справу без її присутності, при цьому підтримавши обвинувачення на адресу сина.

Сам Василь провину визнав і взагалі не мав що сказати.

Тож суд засудив молодика до шести місяців позбавлення волі. Утім цей час спливе дуже швидко, а гарантії, що, повернувшись додому, закарпатець виправиться, немає.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини» ексклюзивно для zakarpatpost.net