Головне в цій справі — сила волі.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Соцмережі вбивають більшість нашого часу і хто з нас не хотів би користуватися ними менше? На щастя, багатьом це дійсно вдалося. І ось які поради вони дають, інформує Ukr.Media.

Додатки лічильники

Є програми — вони встановлюються на телефон і комп’ютер і синхронізуються. Вони показують, скільки часу ти проводиш сумарно в соцмережах. Кажуть, цифра так шокує, що багато хто відмовляється від соцмереж чи не назавжди. Ну, або, щонайменше, встановлюють здорові тимчасові ліміти для їх відвідування.

Додатки блокатори

Якщо усвідомлення того, скільки часу йде на порожні розмови в соцмережах, не допомагає, спробуй радикальні методи: заблокувати на час роботи соцмережі. Можна встановити певний проміжок часу, скажімо, робочі години або час з сім’єю. А можна відключати програми після вичерпаного за день ліміту.

Невигідний тариф

Більшість людей користується соцмережами за допомогою мобільного інтернету. Коли їдуть додому з роботи, коли виходять на прогулянку або заходять перекусити в кафе.

Мобільний інтернет став таким дешевим, що навіть наявність Wi-Fi — більше не обов’язкове. До того ж, у багатьох за невелику плату є безлімітні тарифи.

Але в цьому і проблема: навіть на природі і в кафе ми продовжуємо зависати в телефонах. Вхід простий: купи невигідний тариф, менше Гб в місяць. І ти побачиш, наскільки менше часу станеш проводити в соцмережах.

Альтернативи

Нарешті, залипанню в соцмережах завжди можна знайти більш цікаві альтернативи, адже сидіння в соцмережах говорить про фрустрацію. Цікавий проєкт, хороший фільм, смачна вечеря і задушевна бесіда — і ось рука вже не так часто тягнеться до телефону, як раніше.

zakarpatpost.net