Закарпатці побачили зародження життя у космосі

Непізнані галактики, далекі незвідані світи, інші планети… а також взаємини людини з Богом, таємниці свідомості та багато іншого представлено нині на виставці у галереї “Ужгород”.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Там відкрилася персональна виставка робіт члена Національної спілки художників України Ласло Гайду.

Експозиція ювілейна – до 75-річчя художника. Презентував він глядачам 38 робіт, але не через те, що їх мало… їх страшенно багато, просто більше не поміщалося в галереї.

Більшість робіт написані олією. Серед тем – різні: від побутових сцен – до високої філософії, багато релігійних мотивів, натюрмортів, пейзажів та портретів. Однак всі вони виконані у цікавій авторській техніці. Це – не просто фотографічні картини, а глибоко осмислені полотна із вражаючими шрихами, притаманними тільки Ласло Гайду.

Довідково:

Ласло Гайду – Член Національної спілки художників України з 1977 р. Закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва та Український поліграфічний інститут ім. І. Федорова у Львові (відділення графіки). З 1978 р. працював художником Закарпатського обласного художньо-виробничого комбінату Художфонду. З 1992 р. – викладач Хустської дитячої школи мистецтв. У 1996 р. у м. Хуст заснував авторську дитячу художню школу – одну з перших в Україні. З 1967 р. бере постійну участь у колективних обласних, всеукраїнських та закордонних художніх виставках. Провів більше 30 персональних експозицій в Україні та за кордоном. Твори митця експонувалися у Чехії, Словаччині, Угорщині, Росії, Німеччині, Франції, США.

Упродовж різних творчих періодів стилістика художника постійно еволюціонувала, трансформувалася, набирала ваги і довершеності. Розширювалися й творчі пріоритети – від графіки до монументальної пластики й олійного малярства. Коло тематичних зацікавлень митця – портрет, пейзаж, сюжетні композиції та книжкові ілюстрації.

zakarpatpost.net