Закарпатця звинуватили у зґвалтуванні 9-річної дівчинки. Коли розкрилася страшна правда, все село було шокованим

Дитина прибігла додому зі сльозами на очах, сусіди чули скандал, але ніхто не знав причину

Зараз дуже багато говориться про кастрацію педофілів, і вона дійсно доречна, адже останнім часом кількість зґвалтувань дітей різко зросла. Педофілія вже перестала бути рідкісним явищем, маленьких дівчат розбещують навіть родичі, не кажучи вже про чужих людей. Але часто трапляється й таке, що у злочині звинувачують не того, хто його скоював, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Такий випадок нещодавно трапився на Тячівщині.

Одного разу все село сколихнула страшна звістка, що 9-річну Оленку хтось зґвалтував у лісі. Що робила сама дитина у такому віддаленому місці – не було ні для кого чимсь дивним, адже всі знали, що горами вона одна блукала десь із семи років. Вдома батьки не надто переймалися дітьми, самі не раз виряджали їх по дари природи.

Родина дівчинки була не цілком благополучною. Батько ніде не працював, перебивався випадковими заробітками, полюбляв випити, двічі за 16 років спільного життя з Марією був на заробітках у Росії. Утім привезені кошти швидко йшли на спиртне, а сім’я завжди бідувала. Марія також ніде не працювала, займалася вихованням своїх сімох дітей, а також і сама нерідко разом зі своїм благовірним заглядала до чарчини. Можна сказати, що в основному родина жила з дитячих грошей та з дитячої праці.  15-річному синові доводилось працювати найбільше. Він усе літо колов знайомим дрова, копав фундаменти, займався в селі будівництвом. Це, з одного боку, добре, бо хлопець навчився заробляти сам на себе… але біда в тому, що абсолютно всі кошти батьки в нього відбирали.  14-річна Дарина в хаті виконувала всю роботу – варила їсти, прала, прасувала, доглядала за меншими братиками та сестричками, годувала курей, поралася в городі. А 9-річній Оленці доводилося або заготовляти гриби, суниці, ожину, або продавати  все, вирощене на городі старшою сестрою.

Тож того разу багато хто бачив, що дитина прийшла додому уся в сльозах, сусіди чули, що в хаті був скандал, що Микола голосно кричав на Марію, а та – на нього. Але що трапилось насправді – ніхто не знав.

А увечері п’яний чоловік кудись пішов. У руках у нього була велика палиця, він був дуже агресивно налаштованим. Як з’ясувалося потім, чоловік ходив у гості до односельця Дмитра… і на ранок уже все село гуділо, що 26-річний хлопець зґвалтував Оленку. Спочатку у це мало хто хотів вірити, адже всі знали його як дуже порядну родину із цілковито забезпеченої родини. Люди говорили, що якби справді Дмитра «припекло» на випадковий секс, він міг би собі це дозволити за добровільної згоди з будь-якою дівчиною, адже був дуже вродливим, тож у нього не було відбою від дівчат. До того ж усім було відомо, як він кохає Дарину, хоче з нею одружитись. Крім того, молодик не пив. Тому списати все на те, що в голові затуманилось, не можна було.

Коли про цю прикру подію довідався і Дарина і одразу ж порвала з хлопцем, мовляв, не хоче пов’язувати життя з педофілом.

А Микола тим часом розповідав у селі подробиці пікантної історії з донькою.

«Оленка збирала суницю, аж раптом почула якісь кроки. Повернулася – а то Дмитро. Дівчинка впізнала сусіда і спитала. Чи він теж прийшов на ягоди. Та той негідник сказав, що ні, він прийшов на полювання. Тоді дочка поцікавилась, кого ж він хоче вбити, на що Діма відповів, що вбивати не має наміру нікого, а полює на маленьких дівчат. При цьому він схопив Олену за талію і притягнув до себе. Потім почав цілувати і роздягати. При цьому вона хотіла втекти, розплакалась. Але Дмитро сказав, що якщо вона буде плакати або комусь розкаже про все, то справді її уб’є. Він наказав їй повністю підкоритись, робити все, що скаже їй. Він повалив її на землю і почав ґвалтувати. Дитина кричала. Але її ніхто не чув. Коли молодик натішився з нею, ще раз пригрозив, що відріже їй язик, якщо комусь розповість про все, що трапилося. Але дитина не змовчала, не злякалась. Вона прийшла додому і одразу описала все у деталях. От я й пішов до нахаби, аби поквитатись!» – хвалився Микола.

Дмитрові після цього інциденту було непереливки. Його цуралися всі, ніхто навіть руку не подавав. Він зовсім упав духом.

Заступитись за сина вирішила мати. Тетяна  прийшла до Дмитра і запропонувала провести експертизу, бо  якщо Оленку справді зґвалтував Дмитро, це дуже легко довести, а якщо ні – нехай він публічно вибачиться за те, що наговорив на нього.

Утім Микола, який першим мав би бути зацікавленим у тому, аби винного покарали, чомусь навіть не заявив про злочин у поліцію. Натомість за мовчання вимагав від родини Дмитра 3 тисячі доларів.

І це Тетяна насторожувало. Вона хоч і вірила сину, але в глибині душі сумнівалася. Але її сумніви розвіяла Марія. Вона заявила, що її донька вже раз пережила стрес, тож ні за що у світі не дозволить, аби її оглядали лікарі і ще більше травмували психіку.

Після цих слів Тетяна зрозуміла, що ця сімейка добре знає, що у Дмитра є гроші, тож просто хоче нажитися, а ніякого зґвалтування не було. Однак вона також знала, що якщо нічого не зробить, на репутації її сина назавжди залишиться пляма педофіла.

Тож до правоохоронців вирішила звернутись вона сама. Оленку на експертизу таки довелося відвести, і вона підтвердила, що дитина незаймана, її ніколи ніхто не ґвалтував.

«Якби я віддала йому гроші, він би через місяць придумав щось нове, як нас по шантажувати. Цей паразит взагалі живе за рахунок дітей. Він готовий на будь-що, аби тільки не працювати. Мені хотілося відстояти правду, бо син зовсім зневірився у всьому. Я могла ще й подати позов на Миколу за те, що він палицею побив Дмитра. Відгамселив на п’яну голову так, що вся спина в нього була у синцях. На щастя, саме додому прийшов чоловік і випроводив силою з хати цього ненормального», – зізналася Тетяна.

На цьому історія могла б закінчитись, але залишалося без відповіді єдине питання – чому того дня з лісу Оленка повернулася зі сльозами. Що ж насправді трапилось таке, що батькові спало на думку придумати казку зі зґвалтуванням доньки.

Сусіди довго пліткували на цю тему, аж поки одна з них не намовила доньку, з якою дружила Оленка, влаштувати дівчинці допит.

І страшна правда шокувала жінку.

Того дня, коли вона справді збирала полуницю у 3 кілометрах від села, до неї підійшов чоловік Тетяни, якого також звати Дмитром. Він був п’яним і почав чіплятись до дитини, пропонував зайнятися з ним оральним сексом і обіцяв за це добре заплатити. Дитина страшенно перелякалася і втекла. Він її не тримав, ні до чого силою не змушував, навіть не роздягався. Діма справді має слабкість до тілесних втіх. У нього завжди були молоді коханки. І Тетяна про це знає, але закриває на все очі. Бо він має хорошу роботу і чудово забезпечує родину. Тож вдома Оленка сказала, що дядя Діма до неї чіплявся. Більше дівчинку ніхто й не слухав. У батьків визрів одразу ж план, як на цій ситуації можна заробити. Микола навіть не дослухав доньку до кінця, не з’ясував, котрий саме це був Діма. Він зробив собі висновки сам і вирішив рішуче діяти», – запевнила Ірина.

Карати Дмитра-старшого ніхто не став… адже фактично він нічого не зробив… просто запитав. А дружина, як завжди, дізнавшись про все, вибачила свого благовірного.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини» ексклюзивно для zakarpatpost.net