Підліток потрапив до книги рекордів через 57 розмір взуття

Житель німецької столиці, який має 57-й розмір ноги, потрапив через це до Книги рекордів Гіннесса.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Про це повідомляє web.de, пише Укрінформ.

“Ларсу Мотца всього 16 років і йому потрібний 57 розмір взуття. Через такі надзвичайно великі ноги берлінець і потрапив до Книги рекордів Гіннесса”, – йдеться у повідомленні.

Мотца значиться відтепер у виданні як підліток чоловічої статі з найбільшим розміром ноги у світі. Його ліва нога довжиною 35,05 дюйма, права – 34,98.

Пошук взуття є справжньою проблемою для хлопця. Здебільшого його доводиться виготовляти на замовлення. Вартість відповідно ексклюзивна — становила близько 1200 євро за пару, повідомила мати Ларса Анке. Допомагає медична страховка, яка виділяє гроші на одну пару взуття на рік, а бюро зайнятості придбало для майбутнього столяра спеціальні захисні черевики вартістю 1800 євро.

Але великі ноги – не тільки великі витрати, вони завдають проблем у повсякденному житті, зокрема, Ларс не може займатися такими видами спорту, як футбол або баскетбол. Навіть отримання водійського посвідчення буде проблемою — ноги завеликі для педалей. В аеропортах подекуди просять зняти взуття, адже не вірять, що ноги можуть бути такими великими та підозрюють, що в ботах щось сховано.

Великі ноги – сімейна риса. Сестра Ларса має 42 розмір, їх батько – 50 (у Ларса такий був уже в 11 років).

zakarpatpost.net