Близнюки, народжені з різницею в три місяці, стали медичною сенсацією

Через те, що дівчата-близнючки народилися з різницею у три місяці, у них не збігається рік народження, що лікарі називають «сенсацією».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Це перший випадок, зафіксований у медичній практиці.

Ліана народилася передчасно – 17 листопада минулого року, коли її мати Оксана була лише на 26-му тижні вагітності. Вона важила всього 900 грамів.

22 лютого народилася вже Леоні – наприкінці терміну вагітності.

Прес-секретар лікарні каже: «Після народження першого близнюка шийка матки знову закрилась, і друга сестра залишилась в утробі».

Коли перейми закінчилися, лікарі вирішили, що у Оксани є шанс виносити другу дівчинку до закінчення терміну вагітності.

Начальник пологового відділення Кельна (Німеччина) д-р Уве Шелленбергер каже: «Умови були дуже хороші, і через те, що існувала друга плацента, ми спробувати дати дитині шанс дозріти в утробі».

Леоні народилася на 97 днів пізніше Ліани і важила 3,7 кілограма при народженні.

Доктор Шелленбергер додає: «Це рідкісна ситуація для нашої пологової клініки. Хоч це не перший випадок, коли близнюки народжуються в різні дні, проте різниця в 97 днів унікальна не тільки для нас, а й для всього світу».

Місцеві ЗМІ описали народження як «медичну сенсацію» – і за даними лікарів це може бути світовим рекордом.

Представник лікарні каже: «Такі «подвійні» пологи – рідкісне явище. Подібне трапилося у  2012 році в Ірландії. Розрив у часі народження близнюків склав 87 днів.

Ліана провела свої перші тижні після народження у відділенні перинатальної допомоги, щоб набратися сил після передчасного народження. Вона розвивалася дуже добре і зараз почувається не гірше за свою сестру.

zakarpatpost.net