Ви куштували овоч, який має смак курки та грибів?

Чи знаєте ви, що баклажани можуть бути не лише фіолетовими, але й білими? Що деякі сорти можуть бути не більшими за куряче яйце? А їх можна вирощувати навіть у нас, бо вони як легко переносять спеку, так і стійкі до морозів.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Газета «ПОРАДИ» продовжує знайомити читачів із цікавими і корисними продуктами, про які поки що відомо далеко не всім закарпатцям.

На Сході цей плід називають «овочем довголіття», оскільки він здатний підтримувати кислотно-лужний баланс в організмі людини. Для любителів здорового способу життя і для тих, хто мріє позбутися зайвих кілограмів, він є ідеальною їжею. Вчені довели, що баклажан має на організм протиракову дію.

А чи їли ви колись баклажани з грибним присмаком? Якщо ні, то варто спробувати! Коштує кілограм такої смакоти 23 гривні.

Білі баклажани користуються великою популярністю у всьому світі. У них білосніжна м’якоть, в якій практично відсутня гіркота, тонка шкірка. Їх вживають переважно в сирому вигляді, додаючи до салатів. На смак вони нагадують м’ясо курки або білі гриби. Завдяки великому вмісту калію, фосфору, заліза, кальцію та інших мікроелементів, цей вид баклажанів відмінно підходить для дієтичного харчування.

Сорт виведено селекціонерами, які прагнули створити ідеальний баклажан. Тож усі білі сорти мають схожі смаки, але є дуже різними за формою та розмірами. Такі баклажани також дуже плодючі. Із одного квадратного метра можна отримати 10-20 кілограмів плодів.

А чи відомо вам, що баклажани потрапили до нас із Індії? Найстарішу згадку про ці овочі  було знайдено на папірусі в 1552 році до нашої ери. У п’ятому столітті нашої ери баклажани почали вирощувати араби і китайці. У нашій країні баклажани відомі з п’ятнадцятого століття, але є їх почали вживати у їжу лише на початку дев’ятнадцятого. Раніше, як і помідори, баклажани вважалися декоративною рослиною.

zakarpatpost.net