Стало відомо, де найбільше порушують податкове законодавство закарпатські чиновники

Головна податківиця Марія Бадида розповіла цікаві деталі про фінансове здоров’я Ужгорода

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Чи відомо вам, на скільки в цьому році поповнився міський бюджет? А скільки в Ужгороді мільйонерів, чи скільки років наймолодшому з них?  Або який податок найбільше не люблять наші земляки?

А ми знайшли людину, яка про все це знає. Сьогодні у гостях газети «Неділя Закарпатські новини» начальниця управління в Ужгороді ГУДФС у Закарпатській області Марія БАДИДА.

Зараз активно ведеться кампанія про податкову прозорість, чиновники навіть звітують про майно. А чи багато виявляєте порушень?

Кожен чиновник, перед тим, як іти на державну службу, має подати електронну  декларацію. Вона є публічною і кожен має можливість із нею ознайомитись.  Це – закономірне явище і тому всі без винятку звітують. Безумовно, є такі випадки, коли встановлюється розбіжність, багато випадків несвоєчасного подання в деклараціях інформації про придбання цінних речей, нерухомості, бо якщо після покупки чи отримання такого подарунку державний службовець це не зробив протягом 10 днів, це вже є порушенням. Тож саме такого найбільше.  Спочатку, коли тільки ввели електронне декларування, було дуже багато нарікань, але тепер усі звикли. Звісно, не всім хочеться показувати свої статки, адже можуть виникнути питання, звідки такі доходи, та діватись нікуди. Я вважаю, що це правильно і контроль і надалі потрібно здійснювати.

zakarpatpost.net