Закарпатець пограбував церкву, районну раду, дитсадок і вкрав 15 телефонів, 24 тисячі гривень, ноутбук і диплом юриста

13  пограбувань за 2 місяці!

Накрав телефонів та техніки на 83 тисячі гривень! Це – майже рекорд. Уродженець Криму, що проживав на Закарпатті, обчистив у Виноградові і кафе, і церкву, і районну раду. У пошуках жертв завітав навіть у дитячий садок, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

На крадіжках молодик знався добре, адже за них відсидів раніше три з половиною роки, потім, повернувшись на волю, вдався до попереднього роду діяльності, обраній «професії» зраджувати не став.

Тож до «роботи» взявся з завзяттям і уже невдовзі після звільнення навідався до гарного двоповерхового будинку. Спокійно відчинив двері, зайшов на подвір’я і через вікно проник до помешкання. Там він очікував зірвати справжній куш. Хоч манни небесної знайти у хаті не вдалося, та все ж виніс звідти два телефони та 350 гривень.

А за кілька днів він пішов за довідкою до Виноградівської райдержадміністрації. Зайшовши до кабінету чиновника, він побачив, що на робочому місці його немає. Це дуже засмутило чоловіка, та за мить у його голові визрів план. Він вирішив не повертатись додому з порожніми руками і забрав його ноутбук. Але на цьому грабіжник не зупинився. Він ще заглянув до сейфу і забрав звідти… диплом юриста заступника голови районної ради. Для чого він йому знадобився – невідомо, адже без відповідних знань працювати у правознавчій сфері він все одно б не зміг, та й ім’я і прізвище в документі вказані чужі.

Того ж дня він вирішив завітати і в будинок культури… але не розважатись, не на концерт, а в гримерку артистів. І не підглядати за ними він збирався під час репетиції, а поцупив звідти три телефони та 604 гривні.

Ще за кілька днів він навідався до чоловіка в сарай і викрав звідти шліфувальну машинку та зварювальний апарат. Діяв серед білого дня, нікого не боявся і вільно орудував на чужій території.

Так само через два дні закарпатець завітав до міні-пекарні. Хліба йому може й хотілося, але не за ним він прийшов туди. Тож, шукаючи, що би прихопити, відшукав телефон, 350 гривень та банківську картку з папірцем, на якому було написано пін-код. Із награбованим одразу ж пішов до банкомату, де зняв 600 гривень.

Наступного разу молодик відвідав офіс римо-католицької парафії. Та не для того, аби покаятися чи помолитися зайшов він туди, а з гріховним  бажанням поживитись за чужий рахунок… і забрав звідти 400 гривень. Було б більше, забрав би ще!

Відтак він навідався до квартири, яку вже обкрадав раніше. Зайшов через незачинені вхідні двері і прихопив там два телефони.

Після цього поцупив велосипед із під’їзду іншого будинку.

Маючи гроші, які просто «впали з неба», адже за них він важко не працював, закарпатець, звісно ж, вирушив розважатись до місцевого кафе. Але навіть там він знайшов спосіб, як зробити так, аби відпочинок обійшовся навіть не задарма, а ще й заробити на посиденьках. Хлопець в однієї з відвідувачок закладу вкрав гаманець, у якому були 4 тисячі гривень.

Таке приємне і фінансово вигідне проведення часу в кафе закарпатцеві сподобалось, тож він вирішив повторити спробу і наступного разу, оскільки в залі обчистити не було кого, відправився на кухню, де вкрав із сумки однієї з працівниць 3 тисячі гривень. Але перед тим, як покидати приміщення, трохи ще пороздивлявся довкола і знайшов телефон та айфон інших двох дівчат. Швиденько заховав їх за пазуху і тихенько пішов геть. Ще один телефон незабаром потягнув із квартири знайомого.

Зрозумівши, що до кафе ходити вигідно, але знову з’являтися у попередньому місці небезпечно, хлопець взяв планку вище і завітав до готельно-ресторанного комплексу. Там йому пригледівся сьомий Айфон. Ну… для злодія немає нічого неможливого, тож омріяною річчю він невдовзі блискавично заволодів.

Ще один похід запланував злодій до… дитячого садка. Ні гойдалки, ні каруселі там не випробовував, а одразу тихенько закрався до однієї з дитячих кімнат. Малюком не прикинувся, у ліжечко не лягав, кашу не їв… хоча, можливо, йому й хотілося повернутися в дитинство, але набагато більше грабіжника  цікавили гроші, телефони, можливість легко заробити. Тож він взяв зі столу банківську картку та 500 гривень виховательки і нечутно відправився на вихід. Не гаючи часу, аби жертва не встигла помітити пропажу, помчав до банкомату, де зняв тисячу гривень. Аби замести сліди, він змінював банкомати і послідовно знімав по 2-5 тисяч гривень. Усього вкрав 15500 гривень.

Але немає нічого такого таємного, що би не стало явним, тому врешті-решт злодія затримали правоохоронці і за злочини йому довелося постати перед законом. За цілу серію пограбувань молодика засудили знову на три з половиною роки позбавлення волі. Крім того, усім жертвам довелося компенсовувати збитки.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net