Шльондра й аферистка – рідні дуже активно обмовляли Оксану перед чоловіком-іноземцем

Оксана росла у дуже бідній сім’ї. Були, звичайно, у неї й багаті родичі. Але вони не хотіли знатися з цією бідацькою родиною. Навіть якщо їх запрошували на весілля, заможні родичі пихато пересідали за інший стіл, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Батько їх кинув, коли Оксані було лише три роки. Родичі тата зневажливо ставилися до Оксани та її матері.  І взагалі схвалювали учинок батька. Мовляв, добре, що він вирвався із таких злиднів.

А про те, що батько потім спився, не працював на жодній роботі, вони воліли мовчати. Натомість у всьому світі звинувачували Оксану.

Тож дівчина змалку мусила працювати. Допомагала мамі прибирати під’їзди. Адже мама, будучи бухгалтером, мусила ще десь заробити якусь копійку. У хаті терміново треба було робити ремонт. Покрівля могла впасти. А стіни були у тріщинах.

І тільки Оксані виповнилося 18, вона подалася за кордон на заробітки. Тяжко гарувала на заводах. Але все ж таки була дуже рада, що тепер вона хоч трохи зможе полегшити матері життя. А згодом трапилася її робота у крамниці. Їй довірили продавати там овочі та фрукти. Та й це ще не все. Оксана раптом розцвіла, стала дуже милою і чарівною. Впала в око і господарю крамниці. Той не так давно розлучився з дружиною, яка довго судилася з ним за розподіл майна.

Він все частіше  зупиняв на ній погляд. Інколи просто дивився і милувався її рухами, її мовою, її задиркуватим молодечим сміхом. Одного разу запропонував на вихідні поїхати покататися на човнах.

Це була перша розвага Оксани за кордоном і взагалі – перший повноцінний відпочинок у житті. Тому вона виглядала такою щасливою, що Карл не міг відвести від неї погляду.

Надалі це вже стало в них гарною традицією – на вихідні відпочивати разом. А через два місяці Карл запропонував Оксані одружитися.

Вони зіграли пишне весілля. Карл ладен був би небо прихилити до своєї молодої дружини. А вона на це відповідала йому великою любов’ю.

Для Карла нічого не значило, що вона виросла в бідній сім’ї. Адже він мав кілька магазинів та ресторанів. І ні в чому собі не відмовляв. А якось шалено примножувати свої статки не хотів. Вважав, що життя і так дало йому забагато.  Тож він із радістю пристав на пропозицію, щоб забрати до себе назавжди і матір Оксани.

Їхнє щастя можна було б назвати зовсім безхмарним. Але тут трапилося таке, що вони зовсім і не очікували. Оксанина мама всім із радістю говорила про дочку, яка так щасливо влаштувала своє життя. Дійшли ці чутки вже і до родичів. Вони хотіли знати геть усе. Навіть вивідали адресу, де жила зараз Оксана.

І стали до неї вчащати. То ніби черешень привезуть із батьківщини, то огірочків солоних. А самі просять великі гроші. Тітка якось попросила в Оксани 30 тисяч доларів, а племінниця забажала аж 50 тисяч.

Оксана якомога м’якше відмовила рідні. Адже це були не її гроші, а гроші чоловіка. І тут почався величезний скандал. Рідні стали дуже активно обмовляти Оксану перед чоловіком. Казали, що вона шльондра, крадійка, а ще й яка аферистка.

На жаль, чоловік уже трохи вивчив українську мову і розумів, про що кричать ті навіжені. Але йому вистачило здорового глузду виставити їх за ворота.

Оксані було важко отак рішуче відрізати всі ниточки з ріднею. Але й гостювання родичів якось раптом урвалося назавжди. І от знову запанував такий гарний спокій у цій маленькій родині. Щоправда, у рідному селі родичі з дуже великою охотою обливали брудом Оксану. Але, на щастя, до неї ці слова так і не дійшли.

Юлія ГОЙС, газета «ПОРАДИ», ексклюзивно для zakarpatpost.net