В Ужгороді проходить фестиваль вуличного піаніно

Фестиваль вуличного піаніно проходить в культурно-історичному центрі «Совине гніздо». З нагоди Дня Ужгорода та відзначення 100-річчя офіційної нави міста численні ужгородці та гості міста зібралися для того, щоб насолодитися фортепіанною музикою, повідомляє пресслужба Ужгородської міської ради.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Як розповіла засновник та організатор Студії музичного розвитку «Музичний крок» Інга Бондаренко, музичний захід проходить в Ужгороді вже вчетверте, хоча і з невеличкою перервою. Цього разу взяти участь у фестивалі вуличного піаніно зголосилися майже чотири десятки музикантів різного віку.

«Мені дуже приємно, що зараз разом із Ужгородською міською радою нам вдалося відновити фестиваль – він, упевнена, стане чудовим подарунком місту з нагоди його Дня народження, – каже пані Інга. – Хоча формат фестивалю і передбачає його проведення на вулиці, але не завжди можна вгадати з погодою, тому й вирішили перенестися до «Совиного гнізда», і таким чином нам не стануть на заваді погодні умови. А загалом тішить, що так багато людей, мотивованих до фортепіанного мистецтва, братимуть участь у заході».
Серед учасників фестивалю вуличного піаніно представники Ужгородської школи мистецтв, Ужгородської дитячої музичної школи № 1 імені П.І.Чайковського, дует Центру дозвілля «Падіюн», а також ужгородці, які колись закінчили музичну школу і просто грають для себе, аматори, які займаються для душі.
Зі слів організаторки, музиканти самі зголошувалися до участі у фестивалі, телефонували на вказаний на афіші номер телефону, називали себе і назву твору, який хочуть виконувати.

Тож упродовж трьох годин у «Совиному гнізді» звучать різнопланові дитячі п’єси, класична музика, сучасні творів із відомих кінофільмів, а також, безперечно, українська національна музика. Переможці отримали грамоти та подарунки від Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net