Приготувавши полуничний борщ на качиному бульйоні, ви приголомшите рідних божественним смаком

Оновлена і надзвичайно популярна на Закарпатті газета «Домашня кулінарія» продовжує вражати читачів абсолютно новими цікавими, легкими у приготуванні і надзвичайно смачними рецептами.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Сьогодні ми пропонуємо вам разом приготувати нову для закарпатців страву – полуничний борщ. Популярний такий борщ на Полтавщині, там господині охоче діляться секретами приготування 20 видів борщу з полуницею. Місцеві переконують, що готували борщ із полуниці ще їхні бабусі, однак сучасні страви більш вишукані і готуються швидше.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Олена Щербань каже, що «Аромат ягоди та хрускіт капусти у полуничному борщі – просто божественне поєднання». На смак він кисло-солоний. За словами жінки, полуниця надає борщу не тільки червоного забарвлення, але й цікавого смаку.

Отже, беремо:

Буряк – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Селера кореневої дрібний – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Капуста цвітна – 1/2 дрібного качана

Картопля – 1-2 шт.

Полуниця – 1, 5 чашки (можна полуниця + червона смородина)

Бульйон качиний – 1,5 літра (можна курячий)

Сіль, чорний перець, цукор

Насіння фенхелю – 1/2 чайної ложки (важливо!)

Часник – 1 зубчик

зелень

Рослинна олія – ​​1-2 ст. ложки

Спосіб приготування:

Моркву, буряк і селеру нарізаємо тонкими скибочками, картоплю – кубиками середньої величини, а цибулю – дрібними. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Із ягід за допомогою блендера робимо пюре.

Варимо качиний бульйон у літрі води. Коли він майже готовий вливаємо ще літр, доводимо до кипіння і засипаємо туди картоплю, додаємо чорний перець і насіння фенхелю, постійно знімаючи піну. Підсмажуємо цибулю на рослинній олії, додаємо до неї селеру і тушкуємо хвилин 10. Далі засипаємо туди буряк і моркву, а як трохи протушкується, вливаємо ягідне пюре. Тушкуємо на повільному вогні хвилин 3. Після цього все це додаємо до бульйону. Останніми додаємо цвітну капусту і очищений зубчик часнику цілком. Куштуємо. Якщо борщ дуже кислий, можна трохи присолодити цукром. Готуємо ще 5 хвилин.

Даємо трохи охолонути і подаємо з зеленню та сметаною. Можна готувати його і на воді без м’яса.

Полуничний  борщ виходить неймовірного пурпурного кольору, дуже красивий і ароматний.

А який ще борщ можна приготувати з несподіваних комбінацій продуктів? І ще маса цікавих оригінальних доступних сстрав у оновленому випуску газети “Домашня кулінарія” №9. Свіжий номер у продажу із 6 вересня.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net