Уже завтра закарпатці зможуть стати учасниками кримінального розслідування сімейної драми

Ревнощі, шантаж, підозри, розслідування… Справжня кримінальна історія незабаром розіграється в Ужгороді.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

17 вересня, до дня міста  газета «Неділя Закарпатські новини» та Ужгородська міська рада запрошують усіх закарпатців та гостей міста на відкриття Другого міжнародного театрального фестивалю «Монологи над Ужем».

Розпочнеться фестиваль у вівторок, 17 вересня, на театральній сцені Ужгородського коледжу культури і мистецтв моновиставою «Жовте обличчя» за мотивами однойменного оповідання Артура Конан Дойла. Це чергова пригода легендарного детектива Шерлока Холмса, який цього разу вирішив розібратись у жіночій логіці. Головну роль у виставі – своїй дипломній роботі – зіграє акторка Віра Градюк, випускниця Акторсько-вокальної студії під патронатом Музичного театру у Любліні. Над п’єсою працювали режисер і сценарист Вітольд Копеч (театр ім. Ю. Остерви у Любліні), переклад з англійської на польську зробила Єва Лозінська-Малкєвіч. Початок – о 16.30.

Сюжет самої книжки такий. На початку весни 1888 року Шерлок Холмс, страждаючий від нудьги, повертається додому з прогулянки з доктором Вотсоном. Виявляється в них був відвідувач, який забув у джентльменів свою трубку. Вивчаючи її Холмс робить певні висновки про відвідувача: той був стурбований (інакше як можна пояснити той факт, що він забув трубку), він дорожить трубкою (бо відносив її до ремонту, а не купив нову), він м’язистий, лівша, має гарні зуби і нарешті його ім’я — Грант Манро.

Коли містер Грант Манро повертається, він розповідає історію обману його дружиною. Вона була одружена в штатах, її чоловік і дитина померли від жовтої гарячки, вона повертається до Англії, знайомиться з Манро та виходить за нього заміж. Їхній шлюб був прекрасним, за словами самого Манро, у них не було жодних розходжень ні в думках, ні в справах. Все було добре, поки, попросивши у чоловіка грошей Еффі Манро приховала навіщо вони і попросила не задавати жодних запитань з цього приводу. Два місяці по тому містер Грант виявляє, що його жінка має якісь зв’язки з мешканцями будинку напроти їхнього. Одного разу чоловік побачив у вікні сусіднього будинку якесь дивне жовте обличчя. Під впливом ревнощів він йде до будинку, але в кімнаті, з якої дивилося на нього жовте обличчя, нікого не виявилося. Манро помічає, що кімната добре обладнана, а на камінній поличці стоїть портрет його дружини.

Холмс відправляє додому містера Монро, даючи йому свої інструкції. Детектив припускається думки, що таємничий незнайомець — перший чоловік Еффі Манро, який повернувся, щоб шантажувати дружину. Приїхавши до будинку, Холмс, Вотсон і містер Манро вриваються до таємничої оселі, і в кімнаті знаходять дівчинку-негра у масці. Як виявилося перший чоловік Еффі Манро Джон Хевроні дійсно помер, а їхня донька, Люсі, залишилась жива. Боячись, що Грант Манро відмовиться від одруження з неї через дитину, вона приховує правду. Але материнський інстинкт бере своє: Еффі витрачає сто фунтів, щоб доставити Люсі з медсестрою до Англії.

Нагадаємо, що Другий театральний фестиваль «Монологи над Ужем» збере аж 12 театрів із Молдови, Вірменії, Білорусі, Грузії, Польщі, а також Києва, Львова, Чернігова, Коломиї та Дрогобича. Зокрема, у неймовірній виставі «Моменти кохання» на сцені Закарпатського обласного драмтеатру зіграє міністр культури України, народний артист України Євген Нищук.

Отож, обов’язково приходьте! 17-22 вересня Ужгород стане головним театральним українсько-європейським майданчиком держави! Шквал приємних вражень і багато незабутніх емоцій вам гарантовано!

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net