Була брудною, не розуміла, що діється. Її забрали зі звалища. Подробиці про 12-річну закарпатку, що народила у Рівному. ВІДЕО

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, у Рівному 12-річна ромка із Закарпаття народила хлопчика вагою понад 3 кілограми.

  • Більше цікавих новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуй газету у кіосках Закарпаття!

Журналісти ТСН розповіли деталі незвичної історії.

Дівчину до перинатального центру доправили зі сміттєзвалища, де живуть і працюють її родичі із Закарпаття. Швидку викликав охоронець.

На пологах була і мама дівчинки. Вона стала бабусею у 27 років. Жінка одразу заявила, що дочка не розуміє ні української, ні російської.

Лікарі кажуть, що першим їхнім враженям був шок. Така юна мама у Рівненському перинатальному центрі ще не народжувала.

“Вона була брудною, з незрозумілим терміном вагітності, – каже лікарка Олена Садова. – Дитина була в шоці, не знала, що відбувається. Пологи тривали до 10 годин. Було морально, емоційно всім важко. Після пологів усі плакали”.

Дівчина не говорить ні з журналістами, ні з медиками. Хоча підозрюють, що мову таки вона розуміє. Післяпологових ускладнень юна мама не має, почувається добре.

За словами лікарів, у хлопчика вроджена вада, пити молоко з маминої груді він не може, тож дівчина зціджує молоко і приходить годувати сина, який наразі перебуває в медзакладі поверхом нижче.

Виписувати дівчину не можна, але лікарі бояться, аби вона не втекла з дитиною.

Молода бабуся також спілкуватись не хоче. Її родина живе в халупках серед сміття. Заробляють тим, що сортують непотріб.

Як стало відомо, дівчина до мами у Рівне із Закарпаття приїхала нещодавно. Вік вагітної там нікого не дивував. Розповідають, що татові новонародженого хлопчика 20 і він чекає дівчину з сином вдома.

А тим часом його розшукує Рівненська поліція, оскільки йому загрожує кримінальна відповідальність за статеві зносини з особою, яка не досягла повноліття.

zakarpatpost.net