В Ужгороді можна здати кров і виграти велосипед

У середу, 18 вересня, на Закарпатській станції переливання крові розпочалася акція з донорства кровіпідгаслом«Європа за тебе! Ти за життя! Будь донором!»у рамках спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020» за фінансування Європейського Союзу.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Протягом трьох днів, до 20 вересня включно, усі охочі можуть здати кров чи плазму і таким чином долучитися до допомоги хворим, а водночас отримати символічні подарунки і позмагатися за головний приз – велосипед.

Ужгород долучився до європейського проєкту разом із Чернівцями, Івано-Франківськом, Одесою та п’ятьма містами Румунії (Тулча, Ботошани, Сучава, Бая-Маре, Сату-Маре).

Тільки за перший день кампанії Закарпатська станція переливання крові прийняла півсотні донорів. Дехто з них здавав кров для своїх знайомих, не знаючи про акцію, дехто прийшов допомогти, прочитавши в інтернеті інформацію про кампанію.

Окрім того, усі охочі, які здали кровпротягом трьох днів у рамках румунсько-українського проєкту, візьмуть участь у розіграші гірських велосипедів – по одному на кожне з дев’яти міст-учасників акції. Результати розіграшу, що відбудеться методом жеребкування в прямому ефірі на ФБ-сторінціпроєктуENI CBC Romania-Ukraine 2014-2020, стануть відомі 26 вересня.

З деталями акції можна ознайомитися на ФБ-сторінці Закарпатської станції переливання крові та сайті проєкту www.ro-ua.net. До слова, на сторінці обласної станції також завжди є інформація про потреби конкретної групи крові. Тому долучитися до допомоги хворим, які потребують переливання крові, можна по буднях із 8 до 14 години.

zakarpatpost.net