Мати му розказувала, што дуже сильно кричала при родах, бо догадовалася, што який страх Божий у неї ся родит

Чистить стара гній у хліві і думає: для чого вона взагалі заміж виходила.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

«Та ун вобще безбожник. Усе говорит нефайно про церкву. І я знаю зашто! Бо в каждуй церкви є батюшка. А в нього ниє, машина го збила через тиждень послє того, як ун ся на світ появив. А може з горя сам пуд колеса скочив. Помню, мати му розказувала, што дуже сильно кричала при родах, бо догадовалася, што який страх Божий у неї  ся родит. Но даже она не предполагала, які будут послєдствія! І де ми голова була! Тулько фаттьову у селі, а я лем сього си убрала! Та я вобще-то і не убирала. Ко ся согласив на мені женити, за того й уддаламся».

Мало не розплакалась баба Анця, пригадуючи минуле.

«Помню цюльовав ня на копиці сіна. Раз лем я ся урвала і кажу, што я так не годна, усі на ня позерают лем, як на м’ясо, і нікого не інтересує, што у мене у грудьох. Я мала на увазі, што всі фаттьови  ня лем у постіль хочут затягти, а што ся в ня творит у душі, нікого не інтересує… А ун ми утвічат: «Пак я не всі! Я на тя позераю, як на солонину! І мене інтересує не лем твоя велика гузиця, но і твої цьицьки!» Безсердечний!»

Стара аж сльозу пустила.

«Бульше 50 году позора – і всьо нормально. Треба ся в руки брати. Ніко не має видіти, што я ся розревала. Даже корова. А про того пня старого і думати не хочу. Шкода, што не впав у кому, коли попахав свої носки, які вже тиждень не знімат даже уночи. Студено му каже. А я дихати не маю чим!»

Баба Анця аж перехрестилася.

«Не розумію дівок. Они уддаются, бо мают недостаток жизнєнного опита, дале ся розводят, бо не мают терпіння, а дале нашто упят ся уддают? Што у них, недостаток пам’яті? Я, оби май молода була, нараз бим ся розвела. І бульше не уддавалабимся нігда!» –  пробубоніла баба собі під ніс.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net