Баба думат си, ож она така сята, што апостол Петро вже для неї лем просто Петя

Дід після сварки з бабою пішов до себе в кімнату і зажурився:

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

«Я знаю, зашто она ся так уддавати хотіла! Юй ся не було з ким вадити!» – поринув він у роздуми. – Бігат у церкву каждий тиждень, оби гріхи удмольовати, а прийде думу і лем двері удкриє, вже з порога грішит наново. Но май інтересно, што думат си, ож она така  сята, што апостол Петро вже для неї лем просто Петя. Марію юй небесну із бабищов!»

Відкрив він газету «Неділя Закарпатські новини», яку взяв від сина почитати, але не зміг, літери розпливалися перед очима і думки все крутилися навколо баби.

«Та она ня силов на собі женила! – закричав він. – Помню, лежиме під дичков у керті, а она ми каже: «Давай повінчаємеся!» Я юй кажу: «Я ся женити не хочу, я їсти хочу!» А она ми: «Ти дурню! Пак на свадьбі і наїшся!»  Моя жона ня нігда не уважала, за дурня ня мала! Та я і дуринь, аж женивимся на нюй»

Включив старий телевізор, думав, подивиться новини, заспокоїться, та де там. Зовсім не розумів, що говорять у ящику, все про своє нелегке життя думав.

«Кулько з ня крови упила за всі годи, змія пудколодна… а дале си пушла в другу комнату спати. Тепер у мене замість ниї диван. А кулько ночами по кабакам ходила… юй… страшно си вспомнити… одно тішит, што не пила, а мене глядала. І нашто ся було женити? Жона ня терпіти не годна, коли я п’яний, а я її – коли трезвий»

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net