Закарпатськими кремзликами смакували грузини, поляки, білоруси, молдавани, вірмени та українці

Зараз в Ужгороді проходить грандіозне театральне дійство – другий міжнародний фестиваль «Монологи над Ужем».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Організаторами вражаючої театральної події є газета «Неділя Закарпатські новини» та Ужгородська міська рада. Підтримка фестивалю: Управління культури Закарпатської ОДА, Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв, Закарпатський академічний обласний театр ляльок та Ужгородський коледж культури і мистецтв.

На різних локаціях Ужгорода глядачі мали змогу побачити вже 4 вистави. Сьогодні увечері на закарпатців чекають ще дві.

А поки актори досліджують наш край та насолоджуються казковими краєвидами. Актори, режисери, драматурги, театральні критики побували у селі-курорті Лумшори, та навіть попарились, і відновили свої сили у чанах.

Екскурсію Перечином гостям з різних куточків України, Польщі, Грузії, Білорусі, Молдови та Вірменії влаштував міський голова Перечинської ОТГ Іван Погоріляк.

Також у місцевій колибі вони скуштували закарпатські кремзлики і залишились дуже задоволеними смаком цієї страви. Гості зачаровані Закарпаттям. Їм дуже сподобався і Ужгород, і місцини на Перечинщині, вони в захваті від гір, чистого повітря та карпатської осені.

Нагадаємо, що фестиваль проходить аж на чотирьох локаціях – на малій та великій сцені обласного музично-драматичного театру, у театрі ляльок «Бавка» та в Ужгородському коледжі культури і мистецтв.

Нині на малій сцені облмуздрамтеатру Львівський обласний академічний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича (м. Дрогобич) та відома акторка театру та кіно Олена Дудич представить виставу-потрясіння «Маргарита і Абульфаз» (за книгою Світлани Алексієвич «Час Sekond-Нand»). Це – історія про велику силу кохання, де герой стикається з руйнацією самого поняття «людина».

А о 19.30 у театрі «Бавка» у моновиставі «Їхня сестра» (Л.Векеманс) акторка Нора Бадалян (Єреван, Вірменія) зіграє античну трагедію про двох сестер, одна з яких здійснила безглуздий подвиг і загинула, а друга мовчала і вижила.

Обов’язково приходьте на вистави! Шквал приємних вражень і багато незабутніх емоцій вам гарантовано!

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net