Нині закарпатці дізнаються, чому та, що рубала правду-матку – загинула, а та, що мовчала – вижила

Життя іноді так закрутить, що багатослівні замовкають, а мовчазні починають без зупинку говорити…

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

17 вересня в Ужгороді стартував Другий міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем».

У цьому році ще цікавіше, ніж торік, – обіцяють організатори.

Нині, о 19.30 у театрі «Бавка» у моновиставі «Їхня сестра» (Л.Векеманс) гратиме відома акторка із Єревану (Вірменія) Нора Бадалян.

Ісмена — міфічна героїня, сестра. Слабка і нерішуча дівчина, боялася порушити заборону правителя і відмовилась допомагати сестрі у здійсненні над їхнім братом символічного обряду поховання. Проте згодом, дізнавшись, що її сестрі загрожує смерть, Ісмена зізналась царю, що допомагала сестрі і бажає розділити її долю. Але вона її відкинула.

Античний міф переплітається з подіями двадцятого століття. У виставі показано дівчину, яка мріяла зберегти своє життя у світі катастроф.

Ісмена – людина сучасного світу, яка пережила війни, екологічні катастрофи, революції. Світу, в якому поняття героїчного отримало нове забарвлення.

Не її сестра, яка здійснила безглуздий подвиг заради принципу і, яка загинула, як докір у розквіті сил, а Ісмена, яка вижила, стає символом мужності в сучасних реаліях.

Нагадаємо, що Другий театральний фестиваль «Монологи над Ужем» збере аж 12 театрів із Молдови, Вірменії, Білорусі, Грузії, Польщі, а також Києва, Львова, Чернігова, Коломиї та Дрогобича. Зокрема, у неймовірній виставі «Моменти кохання» на сцені Закарпатського обласного драмтеатру зіграє актор Національного академічного театру ім. Івана Франка, народний артист України Євген Нищук.

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net