Що роблять в Ужгороді гусениці з хвостом і свинячим рильцем

В Ужгороді на набережних можна помітити велику гусінь із свинячим рильцем та хвостиком. Хто ж цей дивний монстр? Що він робить у нас? Як сюди потрапив?

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Це – гусениці метелика текіла гігантський шкіпер.

Вони дуже популярні у всьому світі. Використовують їх у кулінарії: смажать і подають, як макарони, додають до лавашу як начинку, роблять із них соуси та алкогольні напої.

Колись ці гусениці були незамінним джерелом білка серед племен ацтеків. Вони вважаються високопоживним делікатесом у мексиканській кухні. Одна 100-грамова порція містить понад 650 калорій, або еквівалент двох тарілок рису. Хоча їх іноді їдять живими та сирими, вони також вважаються смачними у смаженому чи тушкованому вигляді, приправленими сіллю, спеціями та гострим соусом. Коштує така страва у ресторані Мексики 30 доларів.

Мексика саме і є їхньою батьківщиною, а до нас вони потрапили так само, як колорадські жуки. Полюбили й інші породи дерев і прижилися в наших умовах.

Щоправда, поки що у нас їх не так багато, як на іншому континенті.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net