Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Каменських, Тарабарова, Паш, оглядове колесо, Солодка вулиця та М’ясне містечко. Як Ужгород День міста відзначав

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Велике оглядове колесо на Петефі, м’ясне містечко, солодка вулиця, два дні концертів за участю місцевих артистів та зірок естради, маса спортивних заходів, локації для дітей, ярмарок та багато інших цікавих подій…

Зроби шубу із себе! Як закарпатці марширували Ужгородом на підтримку тварин

Сотні ужгородців зібралися на потрібну і цікаву акцію – марш захисту тварин. Прийшли як зоозахисники, так і просто небайдужі. Головними фігурантами були собаки, частину з яких господарі або підібрали на вулицях Ужгорода, або взяли з притулків. Долучилися до маршу і мукачівці, й волонтери зі Сваляви та Берегова.

Україна і жест Земана: для чого президент Чехії зустрічався із сімома особами із Закарпаття

На початку вересня президент Чехії Мілош Земан прийняв у Празькому Граді, делегацію із семи осіб, що представляють, як сказано в повідомленнях, «інтереси русинів». Зустріч була приурочена сторіччю входження Закарпаття до Чехословацької Республіки (ЧСР).

Як Ужгород фестивалить

В Ужгороді триває ІІ Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Монологи над Ужем». Минулорічний фестиваль мав великий успіх серед глядачів, хоч і тримався передусім на ентузіазмі його організаторів та на жертовному ставленні до справи самих артистів-організаторів. Посильну підтримку акції надала також ужгородська мерія.

Діри, дірочки в культурі Закарпаття

Що насправді роблять закарпатці у бударі

Мова піде не про прогалини і білі плями в історії культури Закарпаття. Зовсім ні. Навпаки, говорити ми будемо про унікальність і безмежне багатство нашої мови та високої культури застосування тих чи інших слів.

Як ужгородська «Корона» перетворилося на джунглі

Старі, вицвілі, обвислі риштування, наче покинуті напризволяще будівлі у зоні відчуження можна побачити не десь у Чорнобилі чи в далекому гірському Богом забутому селі, а в самісінькому центрі Ужгорода на площі Театральній. А колись ця багата на історію і улюблена ужгородцями споруда переживала часи небувалого розквіту і сюди приїжджали світові знаменитості.

В Ужгороді століття тому до Праги щодня літали три літаки, щоранку поливали вулиці, а люди все одно скаржилися на владу

Тетяна Літераті розповіла про те, де ужгородці найчастіше ламали руки-ноги, коли запустили перший міський автобус, чому за добу до виборів не продавали алкоголь

Вона знає про Ужгород якщо не все, то дуже багато. Кожна її розповідь – ціла епоха в житті міста. Вона описує наукові речі простими словами, тому її дослідження цікаві і доступні кожному.

Закарпатка із ножем напала на атовця, бо попросив її піти з квартири  

Закривавлений чоловік зайшов на кухню, сказав: «Вона підрізала мене!» і втратив свідомість  

Мешканка Чопа мала за плечима вже чималий кримінальний багаж. Її судили за крадіжки, хуліганство, умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень . Офіційно смаглявка була одруженою, але чомусь вешталась іншими областями одна, без чоловіка… та й активно знайомилась із протилежною статтю.

Чоловік  змайстрував собі пристрій для помсти над сільським злодієм і товк сусіда так, що той невдовзі помер

Вирішив провчити, але не розрахував сили

Не завжди наші земляки чекають на те, що злочинців знайдуть правоохоронці, що суд притягне їх до відповідальності. Дехто вирішує проблеми самотужки. Чи то через зневіру у правоохоронній системі, чи то через небажання взагалі зв’язуватися із законом. Саме так трапилося і на Ужгородщині.

«Я з тебе кишки видавлю, якщо комусь поскаржишся!» – кричав розлючений закарпатець співмешканці

Протягом трьох місяців жінка п’ять разів викликала поліцію, а на суді умовляла помилувати свого ката

Просто не вкладається у здоровий глузд, як деякі жінки дозволяють чоловікам знущатися над собою. Своє щастя вони руйнують власними руками, зовсім не поважаючи себе.

Як закарпатка у собачому лайні золото шукала

Любов до золота батьки привили Марії з дитинства. Колись на Закарпатті дуже часто змінювала влада, то чехи тут були, то мадяри, то німці. Гроші часто мінялися і люди не знали, у якій валюті зберігати кошти. А от коли прийшла радянська влада, валюту поміняли всього за ніч і в батьків Марії пропали міхи грошей на горищі.

Мільйонер з ОАЕ купив айсберг

Бізнесмен Абдулла Аль Шехі планує за допомогою  модифікованого буксиру доставити до Еміратів величезний айсберг з острова Херд біля Антарктиди, який знаходиться на відстані 8 800 км.

Чоловік, якого в школі живцем підпалили хулігани, каже, що цей випадок змінив його життя на краще

Джастіну Бразилія з Мемфісу(США) зараз 36 років. Коли він був у четвертому класі, шкільні хулігани облили його бензином та підпалили, залишивши з опіками другого і третього ступеня на 53 відсотках свого тіла.

Закарпатська продавчиня чоловічого диво-зілля: «Моєму дідові вже майже 70 років, а він усе ще повний сил!»

Перстач прямостоячий, дикий калган, узик або зав’язний корінь – якщо вам невідомі ці назви, то потрібно терміново заповнити прогалину. Адже мова йде про справжнього цілителя, який творить дива.

Чому син не купив бабі на день народження гумійового чоловіка

Подарував син бабі Анці новий айфон на день народження. Знайшов у газеті «Закарпатські оголошення», де в Ужгороді відкрився новий магазин і вибрав акційний трохи дешевше. Приніс додому і щасливий вручив їй подарунок.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 20 вересня.

zakarpatpost.net