Відомий режисер про Ужгород: “Тут можна доторкнутися до різних культур і це – надзвичайно важливо”

Я подолав тисячі кілометрів для того, щоб потрапити на вистави і стверджую, що відстань – для слабаків.

Театральний експерт, режисер, член асоціації театральних діячів України Михайло Журавель розповів у редакції каналу «Тиса» про Другий міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

«Перед цими людьми, які роблять цю справу, треба знімати капелюх, – зазначив він. – Фестиваль хороший. Він зібрав представників багатьох країн.

Ми вже побачили виставлу грузинського, молдовиського театру, дуже потужно представлена Україна. Крім цього, є ще поляки, білоруси, вірмени. Дуже гарно. В Ужгороді можна доторкнутися до різних культур і це – надзвичайно важливо. Глядачів чекає ще багшато хороших вистав. Тому я всіх запрошую. Я подолав тисячі кілометрів для того, щоб потрапити на вистави і стверджую, що відстань – для слабаків. Тож ужгородців запрошую пройтися буквально 200-300 сетрів. Попереду ще вистави вірменів, Євгена Нищука, який – прекрасний актор.

За його словами, у театрі також існує децентралізія і Ужгород це яскраво демонструє.

«Цей фестиваль організовує Михайло Носа, заступник директора Закарпатського драмтеатру Олег Зайцев, тобто не державна структура. І це – не культурна політика України, а ініціатива людей, які закохані в театр і обєднують довкола себе таких же людей. Добре, що цей фестиваль підтримує міська влада», – наголосив гість.

Більше – дивіться у сюжеті.

zakarpatpost.net