Якщо у вас замироточила ікона, сауна чи портрет Путіна… що це означає?

Мироточивості в релігії приділяють особливу увагу. Але, цікаво, чому у католиків мироточать статуї, а у православних – ікони? Бо у одних має важливе значення скульптура, а в інших – малюнок? А до чого тут миро? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

І чому останнім часом так багато ікон почали мироточити? Люди стали святішими? Ні. Просто їм хочеться більше видовищ і див. І в церквах про це добре знають. До того ж дива дають змогу утримувати віруючих всередині однієї спільноти та ще й привести туди паломників із інших місць.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» і сам став свідком мироточивого дива. Але мироточило звичайне дерево. Як таке може бути?

Ми детально розібралися, що за цим насправді криється

Чи не найцікавішою звісткою про мироточення все ж стала інформація про мироточивий портрет Путіна

Трапилось «диво» у Нижегородській області у храмі «матінки Фотін’ї» і про нього заявили члени організації “Воскрешающая Русь”.

«Увага! З 19.01.2012 у храмі оновилася та замироточила ікона Володимира Путіна, а також його освячений портрет. Господь дає нам такі знаки Своєї благодатною присутністю», – йшлося у повідомленні.

Щоправда, потім  офіційна православна церква оголосила це фейком і прагненням жінки привернути увагу до своєї релігійної організації.

Однак трюками з мироточенням користуються не лише зараз. Наприклад, французькі монахи протягом декількох століть промишляли тим, що показували паломникам сльози Ісуса. Причому не просто сльози, а ту конкретну сльозу, яку Ісус проронив, дізнавшись про смерть святого Лазаря! І люди навіть не задумувалися про те, хто ж у той момент стояв поруч із ним, аби спіймати і зберегти на століття ту сльозу! І подібних прикладів у історії надзвичайно багато.

Тим же, хто все ж впевнений, що мироточення – істинно чудове явище, варто звернутися в CSICOP – американський комітет наукових досліджень паранормальних явищ, де за кожне доведене диво обіцяють нечувані гроші. Туди раніше не раз зверталися з приводу мироточення, але чомусь щоразу спливає, що диво насправді – фальсифікація.

Не будемо стверджувати, що див взагалі не існує, тим більше що все, що людина не може пояснити розумом, не має бажання чи можливості вивчати і аналізувати, чому не знаходить пояснення, досі зветься дивом. Але варто також пам’ятати, що Христос сам засуджував прагнення людей до різних знамень, називаючи таке лукавством, підґрунтям для забобонності. Досить пригадати, як, спокушаючи Ісуса в пустелі, Сатана пропонував Йому скористатися саме дивом, щоб забезпечити себе матеріально необхідними речами.

Тож вірити чи не вірити в те, що мироточивість – річ не надприродна, а звичайна – справа особиста. Можливо, навіть добре, що для багатьох це є чудовим мотиватором,  а переконаність у тому, що рідина на поверхні – знамення, доторкнувшись до якого можна вирішити різні життєві питання, дійсно допомагає одужати не одній людині. Але при цьому важлива деталь: зцілення отримують лише ті, хто у це вірить, і тут допомагає зовсім не предмет, що мироточить, а саме віра у зцілення.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net