Де в Ужгороді скоро заведуться анаконди та горили

Старі, вицвілі, обвислі риштування, наче покинуті напризволяще будівлі у зоні відчуження можна побачити не десь у Чорнобилі чи в далекому гірському Богом забутому селі, а в самісінькому центрі Ужгорода на площі Театральній. А колись ця багата на історію і улюблена ужгородцями споруда переживала часи небувалого розквіту і сюди приїжджали світові знаменитості, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

В історичному центрі столиці Закарпаття виростає справжнісінький ліс, непрохідні джунглі з деревами висотою у багатоповерхівку. За огорожею відкривається інший світ, дикий, непізнаний, таємничий… А може навіть добре, що там виросли дерева, адже вони хоч трохи собою закривають усі страхіття недобудови. Однак там такі нетрі, що скоро можуть завестися не просто анаконди, а навіть горили.

І відкривається така панорама прямо з пішохідного мосту.

Таку картину бачать щодня десятки тисяч ужгородців та туристів, які проходять історичною частиною міста.

Закинута будівля найвідомішої ще донедавна в Ужгороді «Корони» просто вражає.

Зараз через сварку між господарями, там уже давно нічого не робиться, а ділянка почала занепадати та заростати чагарниками.

Привертає погляди і страшний тент, яким завішаний будівельний об’єкт. Такі плівки – уже не вчорашній, а позавчорашній день.

Наприклад, у сусідньому Львові будівельна плівка з малюнком майбутньої будівлі, яка використовується у випадку проведення будівельних робіт настільки сучасна і естетично приваблива, що з першого погляду її навіть не відрізнити від реального фасаду.

Незрозуміло, поки середмістя Ужгорода псуватиме своїм виглядом шикарна в минулому, але захаращена зараз споруда?

Якщо власники не дійдуть між собою згоди, об’єкт може простоювати ще десятиліттями… а від цього місто буде явно не у виграші.

Більше того, у січні суд наклав арешт на незавершене будівництво комплексу «Корона». Отже зараз будівлю не можна навіть перепродати.

Сумно, адже збудований більше, ніж 100 років тому готель-ресторан протягом тривалого часу був найшикарнішим закладом Закарпаття.

Що ж нам відомо про «Корону»?

Повний матеріал читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини». У продажу із 20 вересня.

zakarpatpost.net