Нині закарпатцям про нелегалів та шалене кохання розповідатиме зірка театру, народний артист України Євген Нищук

Тільки мить любові… а потім, що буде. Адже кохання – це свято, а не буденщина, це – свобода. А не обтяжування обов’язками. Чи готові ви до таких стосунків?

Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Перевірити це закарпатці матимуть змогу вже нині!

17 вересня в Ужгороді стартував Другий міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем».

У цьому році буде ще цікавіше, ніж торік, – обіцяють організатори.

Сьогодні о 19.00 в облмуздрамтеатрі Національний академічний драматичний театр ім. І. Франка (Київ) покаже виставу «Момент кохання» за твором Володимира Винниченка, у якій зіграє народний артист України Євген Нищук. Режисер-постановник, автор сценографічної ідеї – народний артист України Тарас Жирко.

Сюжет надзвичайно хвилюючий і змушує тривожитися, переживати, радіти, обурюватися. Хлопець зустрічається з дівчиною перед спланованим нелегальним переходом через кордон. Вони втікають  від переслідування поліції. Герой закохується в неї  — і глядач  стає свідком народження й розвитку любові.

Молоді лю­ди переживають страшний, екстремальний момент: перебігаючи при­кордонну смугу під обстрілом, вони уникають смерті і як переможці святкують радість життя.

Усе навколишнє читач «бачить» і сприймає че­рез внутрішній світ головного героя. Момент щастя — миттєвий: закохані тут же розлучаються навіки, адже щастя, за як вражає автор, — це «свободна воля», воля від тягаря й обов’язку, що є наслідком тривалих стосунків. Справжнє щастя — у миттєвому захваті.

Моновистава – надзвичайно смілива, адже в ній не пропагується традиційний для закарпатців шлюб, тут пропонується ловити момент щастя, але найсолодний, найвищий і найяскравіший!

Нагадаємо, що Другий театральний фестиваль «Монологи над Ужем» зібрав аж 12 театрів із Молдови, Вірменії, Білорусі, Грузії, Польщі, а також Києва, Львова, Чернігова, Коломиї та Дрогобича. Зокрема, у неймовірній виставі «Моменти кохання» на сцені Закарпатського обласного драмтеатру зіграє актор Національного академічного театру ім. Івана Франка, народний артист України Євген Нищук.

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net