Нині закарпатці дізнаються, як донька заробітчанина співала разом із Майклом Джексоном

Українка, яка була відома на весь світ, яка співала разом із Вітні Г’юстон та Майклом Джексоном. Її запрошували для участі в записах своїх альбомів Майкл Болтон, Боб Джеймс, Лінд Ронстад, Роберт Флек.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Після «Ти осяюєш моє життя», яку виконала Квітка Цісик в однойменному фільмі, отримала «Оскар» і «Золотий глобус», а також була номінована на «Греммі» у категорії «Пісня року».

Саме про неї сьогодні ужгородці зможуть дізнатись більше.

17 вересня в Ужгороді стартував Другий міжнародний театральний фестиваль «Монологи над Ужем».

У цьому році буде ще цікавіше, ніж торік, – обіцяють організатори.

Легендарна Квітка Цісик «оживе» на фестивальній сцені театру ляльок «Бавка» нині, о 17.00. Мар’яна Кодіна-Іванович з театру «Соломія» (м. Коломия) у моновиставі «Квітка ностальгії» (режисерки Любові Липовської) розповість про життя і творчість уславленої українки, яка підкорювала естрадно-пісенні олімпи Америки.

У постановці жива музика структуруватиме канву дійства.

Українська квітка, що виросла на американському грунті. Скільки їх – доль вирваних з корінням з рідної землі? Хіба закарпатцям про це не відомо? Талановиті, працьовиті, амбітні… Вони могли співати, танцювати, грати, писати, конструювати, організовувати, відкривати – словом, ТВОРИТИ – на рідній землі і для рідного народу. Але злий рок, доля розкидали їх по світу. Що залишилось у них? Душа… А душа – це пісня… Українська пісня, що ностальгічно і наполегливо нагадувала за далеку і таку близьку, таку жадану і таку недосяжну рідну домівку…

Нагадаємо, що Другий театральний фестиваль «Монологи над Ужем» зібрав аж 12 театрів із Молдови, Вірменії, Білорусі, Грузії, Польщі, а також Києва, Львова, Чернігова, Коломиї та Дрогобича. Зокрема, у неймовірній виставі «Моменти кохання» на сцені Закарпатського обласного драмтеатру зіграє актор Національного академічного театру ім. Івана Франка, народний артист України Євген Нищук.

Квитки купуйте у касах ТЦ «Дастор»: (099) 319-26-20, Драмтеатру (050) 432-05-57, Лялькового театру (0312) 61-58-01.

zakarpatpost.net