Чому затриманих на Закарпатті наркоторговців відпустив суд? Небезпечні злочинці знову на волі

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, дев’ятьох закарпатців, які незаконно зберігали і збували наркотичні та психотропні речовини на території Ужгородського, Мукачівського та Тячівського районів, затримано у порядку ст. 208 КПК України.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

В Ужгородському міськрайонному суді відбулось 9 судових засідань, на яких розглядались клопотання прокуратури про взяття під варту підозрюваних у наркоторгівлі, пише М-судіо.

Прокуратура просила тримання під вартою і заперечувала проти застави. 7 вказаних клопотань задоволені, підозрюваних взято під варту на 60 діб, але одночасно, слідчий суддя визначив підозрюваним альтернативу у вигляді застави. Розміри коливаються від 94 до 144 тис грн.

Цікаво, що стосовно одного із затриманих у цьому ж суді триває слухання по двом справам, де він вже обвинувачується у торгівлі наркотичними речовинами у складі ОЗГ.

Одна справа слухається з 2017 року. Тоді, після його затримання, суд теж визначив близько 60 тис грн застави, яку ужгородець сплатив наступного дня.

Інша аналогічна справа з 2018 р. Тоді альтернативна застава склала близько 75 тис грн, яку, так само, сплатили наступного дня.

Прокуратура оскаржуватиме прийняте судом рішення стосовно даного ужгородця.

Ще двом підозрюваним суд обрав домашній арешт. Ці рішення прокуратура також оскаржуватиме.

Стосовно можливого оскарження інших ухвал слідчого судді буде прийнято рішення після ознайомлення з їх повним текстом.

zakarpatpost.net