Ви їли рибу, яка коштує більше ніж 160 тисяч гривень? Ми таку знайшли!

Інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» знайшов у столичному ЦУМі унікальну рідкісну рибу за фантастичною ціною. Таке ви ніколи б не побачили на Закарпатті, оскільки це дивовижна риба.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Коштує одна рибина 160 545 гривень. Важить вона 130 кілограмів. Це – дикий блакитний тунець. Кілограм риби обходиться в 1155 гривень.

Тунець може зберігатися всього 72 години. Знаходиться він у льоді, привезено його з Норвегії, де рибу виловили.

Станом на 18 жовтня цього року у Норвезьких водах спіймано всього 11 рибин дикого блакитного тунця. І саме читачі zakarpatpost.net стають свідками цієї рідкісної у світі події. Тож наш інформатор тільки для вас сфотографував тунця.  Зважаючи, що риба така унікальна, її вартість дійсно солідна.

У 1973 році у зв’язку з критичним становищем популяції виду відлов цієї риби був заборонений. Заборону знято тільки торік.

Середня вага дикого блакитного тунця 140-160 кілограмів, максимальна – 380 кілограмів.  Ця риба цінується на світовому ринку морепродуктів за унікальні смакові якості. Максимальна швидкість плавання тунця 90 кілометрів за годину, що перетворює вилов на справжнє полювання для досвідчених рибалок.

zakarpatpost.net