Закарпатці ще більше почали купувати ліків

Фармацевтичні товари відносяться до товарів першої необхідності, які в свою чергу суттєво впливають на головний критерій життя – здоров’я і працездатність населення.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

У І півріччі 2019р. через торгову мережу підприємств-юридичних осіб, основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, реалізовано фармацевтичних товарів на 928,3 млн.грн, що більше, ніж у І півріччі 2018р., у порівнянних цінах, на 14,9%. Частка реалізації фармацевтичних товарів у загальнообласному обсязі продажу непродовольчих товарів склала 20,3%, інформує ГУС у Закарпатській області.

Порівняно з відповідним періодом попереднього року, на 15,8%, у порівнянних цінах, збільшилася реалізація медичних та ортопедичних товарів. Їх було продано на 114,3 млн.грн, а питома вага у загальному обсязі продажу непродовольчих товарів склала 2,5%.

Більше половини всієї реалізації забезпечено підприємствами міст Ужгород та Мукачево, Виноградівського та Тячівського районів.

Продаж фармацевтичних товарів через роздрібну торгову мережу на особу у І півріччі  п.р. становив 739 грн, проти 606 грн у відповідному періоді попереднього року, медичних та ортопедичних товарів – 91 грн (при 73 грн – у І півріччі 2018р.).

Частка фармацевтичних товарів, що вироблені на території України, в загальному обсязі їх продажу, становила 51,1%, а медичних та ортопедичних товарів – 57,7%.

zakarpatpost.net