Фестиваль «Монологи над Ужем» завершився. Як це було

Напередодні в Ужгороді відбулися дві завершальні постановки фестивалю моновистав «Монологи над Ужем». На малій сцені актор з львівської галереї сценографії Андрій Петрук зіграв у «Інтерв’ю з другом» типову сучасну молоду людину, яка інфантильно пливе життям, задовольняючи лише найпримітивніші інстинкти.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

А яскравою «фінальною крапкою» стала вистава-концерт у приміщенні лялькового театру «Бавка» актора філармонії білоруського міста Могильов Павла Усовича, присвячена пам’яті актора Андрія Миронова, інформує пресслужба ужгородської міської ради.

ІІ міжнародний театральний фестиваль, який проводиться до Дня Ужгорода, цього року зібрав удвічі більше вистав, ніж торік – 12 – і значно розширив географію. Глядач в Ужгороді мав можливість переглянути постановки провідних театрів Західної України, Києва, Чернігова, Грузії, Вірменії, Польщі, Молдови, Білорусі. Приїхали і актори , які хотіли взяти участь ще в минулому році, коли «Монологи над Ужем» лише започаткували.

Знайшов час у своєму щільному графіку актора і громадського діяча навіть народний артист України з головного драматичного театру нашої країни – імені Івана Франка, донедавна міністр культури Євген Нищук. Його моновиставу «Момент кохання», попри камерність, представили на великій сцені облмуздрамтеатру і вона зібрала практично повний зал глядачів.

Критики відзначають, що фестиваль унікальний також тим, що для тих, хто привозить вистави, є можливість побути в нашому місті, переглянути постановки колег, поспілкуватися, обмінятися досвідом, творчими ідеями. Як зазначив Євген Нищук, «Монологи над Ужем» – ще одна з ознак європейськості Ужгорода.

Міський голова Богдан Андріїв і на відкритті фестивалю, і після «Моменту кохання», вручаючи пам’ятні відзнаки, наголосив: переконаний, що фестиваль – проект газети «Неділя. Закарпатські новини» і особисто її представника Михайла Носи, – буде традиційним, ще однією яскравою культурницькою родзинкою Ужгорода.

zakarpatpost.net