Без мила, паперу і дверей: про туалетну проблему у закарпатських школах заговорили на всю Україну

На Закарпатті школярі змушені ходити в туалет на вулиці, де немає ні мила, ні туалетного паперу. Двері не зачиняються, їх школярі тримають руками.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА Михайло Калинич розповів, що на облаштування внутрішніх вбиралень потрібно приблизно 8 млн грн, йдеться в сюжеті ТРК “Мукачево” (щоб переглянути фото і відео, доскрольте до кінця сторінки), пише Обозреватель.

Директорка Забрідської школи Галина Федина, де нещодавно дитина впала у вигрібну яму шкільного туалету, зазначила, що вони не можуть поставити вбиральню всередині через брак коштів. Будівля з самого початку не розраховувалася на загальноосвітній заклад.

У Крайниківській школі Хустського району обладнали туалет на вулиці, але умови там зовсім інші. Їхні клозети чисті та зручні. Проте незручність існує. Взимку та восени дітям треба виходити на вулицю, вдягатися тощо.