Психолог назвав ключові фактори, від яких залежить частота сексу

Частота сексу може бути в першому шлюбі однією, в іншому – зовсім іншою
  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Американський психолог Майкл Кастлман розкрив всі ключові фактори, від яких залежить частота сексу. У цьому списку опинилися: освіта і вік, пише Погляд.

Експерт з відносин покладається на дані досліджень, в яких в цілому брали участь близько 7000 одружених пар. Як з’ясувалося, в кожній віковій групі після початкового “цукерково-букетного періоду”, що триває від півроку до року, частота сексу майже у всіх випадках знижується.

Така ж тенденція спостерігається і з віком, чим старше люди стають, тим рідше інтимні стосунки. Важливе значення має в цьому відношенні і задоволеність сімейним життям, наприклад, щасливі подружжя займаються сексом кілька разів на тиждень, нещасливі – можуть не прагнути до цього місяцями.

Частота сексу залежить і від стану здоров’я, хронічних захворювань. При цьому пояснюється, що показник дуже сильно коливається в цьому випадку. Вдалося виявити і те, що люди з середньою освітою не особливо проявляють інтерес до інтимного життя. У тих, хто закінчив ВНЗ, навпаки, потяг на високій позначці, тільки зі збільшенням ступенів має місце спад. Релігія також має значення, так як занадто побожні люди вважають секс гріховним.

Деякі вагітні жінки хочуть більше сексу, інші менше, інша частина не відчувають жодних змін. Міфом виявилось те, що у батьків маленьких дітей немає ні часу, ні сил для сексу. Опитування показало, що все залежить від конкретної пари. Варто враховувати і те, що частота сексу може бути в першому шлюбі однією, в іншому – зовсім іншою. При спільній роботі по дому має місце теж зниження сексуального потягу.

У цьому ж списку відсутність вільного часу із-за роботи, домашніх обов’язків. За словами Майкла Кастлмана, є три виходи вирішення проблеми: розлучитися, знайти компроміс, мати на боці більш пристрасного партнера. Ідеальне рішення – йти один одному на зустріч.

zakarpatpost.net