Чому закарпатського вбивцю червонокнижної рисі так і не покарали

Чому люди масово вбивають диких лісових мешканців? Чому навіть хизуються своїм звірством у соцмережах?

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Нещодавно в Інтернеті «гуляла» фотографія одного цілковито забезпеченого закарпатця. Який після полювання вишикував біля себе близько двох десятків застрелених качок. Невже він такий голодний, що не має що їсти?

Навіщо йому знадобилося вбивати стількох птахів? Адже якщо людина вже так сильно любить м’ясо, то може купити його в будь-якому відповідному магазині. Для цього знищувати птахів, яких із кожним роком стає менше? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Чому закарпатського вбивцю червонокнижної рисі так і не покарали

Найбільше в області вбивств лісових мешканців на Рахівщині.

Там же, де було у 2017 році  вбито червонокнижну рись і ката якої до сьогодні так і не покарано. Більше того, лісник, який вбивав нещасну тварину разом з сином, через суд намагається поновитись на роботі, від якої після скандалу його відсторонили. Ймовірно, зараз він навіть там працює. Чому ж за фактом так і не було відкрито кримінальну справу? У Єдиному державному реєстрі судових рішень від 2012 року є всього три справи про незаконне полювання. Одна з них – за фактом на Перечинщині (2019 рік) та дві на Рахівщині (за вбивство кабана ще у 2012 році і вбивство косулі у 2013 році).

Тобто, незважаючи на те, що після розголосу журналістами інформації про страшне вбивство рисі поліція Закарпаття заявила, що «За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 ККУ, незаконне полювання, що карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого», до суду справа так і не дійшла!

Цікаво, чому? Може через те, що вбивця дуже постарався? Тим більше що він є забезпеченою людиною. Кажуть, що в цього лісника в будинку все заставлено шкурами та муміями вбитих тварин.

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net