Британський рибалка встановив світовий рекорд упіймавши 105-кілограмового коропа

Британському рибалці Джону Харві знадобилося 80 хвилин, щоб впоратися зі своїм колосальним уловом. І не дивно, адже рибина важила більше 100 кілограм.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Зусилля 42-річного Джона були варті того – він став людиною, яка зловила найбільшого  у світі коропа, встановивши світовий рекорд.

Він спіймав прісноводного гіганта на одному з озер Таїланду, де прожиає останні 14 років після того, як переїхав із Вестлі (Великобританія).

Досвідченому рибалці знадобилася допомога ще двох людей, щоб сфотографуватися з уловом. Короп, впійманий Джоном у лагуні Пальмового дерева, обійшов у вазі попередника-рекордсмена на 5 кілограм.

Джон відсвяткував свою вдачу, пригостивши пивом усіх рибалок на озері. Він розповідає: «Як тільки почало клювати, я зрозумів, що маю справу з великою рибою. Це було схоже на перетягування каната. Процес був дуже нервовим тому, що я старався випадково не зробити помилки.

Після 80 хвилин боротьби я нарешті витягнув його на берег і не зміг повірити власним очам. Це було щось зовсім величезне – фотографії цього не зможуть передати. Стати світовим рекордсменом для мене – велике і неочікуване щастя».

zakarpatpost.net