Чому на Закарпатті вигадують казки про кабанів-убивць

Чому люди масово вбивають диких лісових мешканців? Чому навіть хизуються своїм звірством у соцмережах?

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Нещодавно в Інтернеті «гуляла» фотографія одного цілковито забезпеченого закарпатця. Який після полювання вишикував біля себе близько двох десятків застрелених качок. Невже він такий голодний, що не має що їсти?

Навіщо йому знадобилося вбивати стількох птахів? Адже якщо людина вже так сильно любить м’ясо, то може купити його в будь-якому відповідному магазині. Для цього знищувати птахів, яких із кожним роком стає менше? – пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Чому на Закарпатті вигадують казки про кабанів-убивць?

Це ж стосується і диких кабанів. Вони, нещасні, так ховаються від людей, що до помешкань давно не наближаються, не те що нападають на когось. Утім їх чомусь також весь час відстрілюють, наче ніколи в житті не їли м’яса.

Адже історії про вовків та кабанів-вбивць, навіть ті, які розповідають бабусі і дідусі, є не чим іншим, як байками у 99 відсотах випадків. Чого лише не придумає людська уява, коли нею керує страх.

Зокрема, пригадується історія, яку розповідали на Тячівщині. Два роки тому нібито київська родина, яка часто приїжджала в Карпати, заблукала у лісі разом із п’ятирічним сином і на ранок усіх знайшли пошматованих кабанами. Для достовірності навіть називали імена людей. Насправді це неправда. По-перше, жодних повідомлень про це не надходило ні від поліції, ні від рятувальників, яких повідомляють у тих випадках, коли хтось зникає в горах. По-друге, місцевим волонтерам вдалося зв’язатися з тими людьми, які не просто живі-здорові, але і в той рік взагалі на Закарпатті не були.

Тож для чого вигадувати такі небилиці – незрозуміло!

Також кабани не нищать закарпатські посіви, вони до них навіть не підходять і нікого взагалі не лякають, навпаки – самі намагаються якомога далі заховатись від людей.

Чомусь у сусідній Словаччині, Чехії, Угорщині і Польщі звірину можна помітити навіть вздовж трас. А в нас її не видно навіть у непрохідних лісах, а це свідчить про те, що тварин майже винищено!

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net