Вишуканий гаспачо з кинзою у солодкому болгарському перці, який обов’язково варто приготувати

Оновлена і надзвичайно популярна на Закарпатті газета «Домашня кулінарія» продовжує вражати читачів абсолютно новими цікавими, легкими у приготуванні і надзвичайно смачними рецептами.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Холодний суп гаспачо зустрічається в меню центру і півночі Іспанії. Там це своєрідна наша окрошка.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Перетерті вручну (або за допомогою блендера) сирі овочі заправляються оливковим маслом і різноманітними спеціями за смаком. Суп освіжаючий, ситний та смачний.

Утім страву можна трохи урізноманітнити і зробити ще більш корисною, смачною та вишуканою. На смак суп трохи нагадує аджику, але є набагато цікавішим.

Отже, беремо: помідори – 6-8 шт., болгарський перець – 1 штуку, мелений кмин – 2 ч. л. (за бажанням), оливкова олія – 2 ст. л., сік лимона – 1 ст.л. (за бажанням), вода – 2 ст. л., кінза, сіль (найкраще брати морську), солодку паприку, перець – за смаком.

Помідори збиваємо блендером до напівготовності. Додаємо прянощі, сік лимона, воду і продовжуємо збивати до тих пір, поки суміш не стане однорідною. Додаємо кінзу і збиваємо ще трохи.

Готовий суп дуже гарно подавати не в тарілці, а з великого болгарського перцю. Можна прикрасити свіжою кінзою і полити трохи оливковою олією. Прекрасна незвична і поживна страва!

Готують такий суп у ресторанах для сироїдів. Крім ложечки дають ще й металеву трубочку, аби легше було пити рідину і подають на дошці з вулканічного каменю. Можна їсти суп із хлібцями.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net