Закарпатка із ножем напала на атовця, бо попросив її піти з квартири

 Закривавлений чоловік зайшов на кухню, сказав: «Вона підрізала мене!» і втратив свідомість  Мешканка Чопа мала за плечима вже чималий кримінальний багаж. Її судили за крадіжки, хуліганство, умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень . Офіційно смаглявка була одруженою, але чомусь вешталась іншими областями одна, без чоловіка… та й активно знайомилась із протилежною статтю, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Із 52-річним Андрієм (імена з етичних міркувань замінено) Юлія познайомилася біля залізничного вокзалу у Тернополі. Молодиця сама ж кинула на нього оком і підійшла, попросила пригостити пивом. Чоловік погодився. А далі почалося найцікавіше.

«Повідомлення про пацієнта з проникаючим ножовим пораненням грудної клітки надійшло до тернопільських поліцейських від медиків. Карета швидкої допомоги доправила 52-річного чоловіка з його ж квартири, – повідомили у місцевій поліції уже через день після фатального знайомства.

Чоловік устиг сказати сусідці, яку зустрів у коридорі, втікаючи від розлюченої Юлії, що в нього встромила ножа нова знайома і попросив її викликати швидку.

Покази давати правоохоронцям закарпатка відмовилась. Її на момент затримання знайшли у помешканні Андрія. Вона була п’яною.

Цікаво, що напередодні вона кілька днів мешкала у Тернополі в чужій квартирі. Переконувала, що лише гостювала, а Андрій сам запросив її у гості, навіть не підозрюючи, якими стануть наслідки.

Цікаво, що чоловік раніше був на передовій, захищав Україну від російського агресора. Але навіть ворог не зміг влучити в нього, а закарпатська ромка ножем проткана  йому легені.

При цьому навіть на суді вона свою провину визнала лише частково і всіляко намагалася хитрувати, аби уникнути відповідальності.

«Ми познайомилися 12 травня 2018 року біля залізничного  вокзалу м. Тернополя. Андрій пригостив мене пивом в одному із кафе та запропонував їй піти до нього додому і жити з ним. Я сказала, що подумаю, – запевняла жінка. – Того дня ми більше не бачились.  Але на наступний я знову зустріла його біля того ж кафе. Він пригостив мене їжею та алкоголем та знову запросив до себе. Оскільки на той час я ні з ким фактично не проживала, у стосунках не перебувала, документи загубила, а грошей не мала, то погодилась. Однак поставила умову, що в перший тиждень між нами ніякого інтиму не буде. Я хотіла придивитись до нього, як до людини. Андрій погодився і ми разом поїхали до нього.  Ми разом купили пляшку горілки, я приготувала їсти із тих продуктів, які знайшла в нього в холодильнику і ми сіли за стіл гоститись. До нас у гості прийшов ще й знайомий Андрія і їв та пив разом з нами. Через деякий час пішла в кімнату відпочити, оскільки тривалий час перед цим не спала. Чоловіки продовжували сидіти на кухні та пиячити. Згодом Андрій прийшов до мене, ліг поруч і почав чіплятись. Я відштовхнула його і нагадала про умови, які поставила одразу і на які він сам же пристав. Він встав з ліжка та зачинив двері. Злякавшись що чоловік не відступить від свого задуму та знаючи, що він «атошник » я пішла на кухню і взяла ніж, аби у випадку чого могла захищатись. Не пригадую лягла чи сіла на ліжко, бо була п’яною, але невдовзі знову побачила у кімнаті Андрія. Він не знав, що в мене в руці ніж і почав знову чіплятись. Я підняла руку і ненавмисно встромила його в нього. Куди саме – не пам’ятаю. Можливо, він сам напоровся на цей ніж. Але після цього він заспокоївся. Я не розуміла, що накоїла і лягла спати з тим же ножем у руці, бо  була дуже втомлена, Андрій кудись пішов. Через деякий час мене  розбудили працівники поліції. Покази давати я відмовилась, бо мені було дуже погано».

Утім покази Андрія були зовсім іншими. Крім того, він заявив, що Юлія неодноразово телефонувала йому з СІЗО і просила змінити покази.

«Я проживаю в гуртожитку і моя кімната поділена на дві частини, в одній із яких я облаштував спальню, а в іншій – кухню, – зазначив він. – 13 травня після Богослужіння в Катедральному Соборі біля залізничного вокзалу я зустрів візуально знайому раніше жінку. Вона була п’яною і спитала, чи можу пригостити її алкоголем. Ми пішли в кафе і випили пива. Я запропонував їй проїхати до мене. Вона погодилась. Дорогою купив пляшку горілки і вдома приготував їжу. До нас прийшов знайомий і ми сиділи разом із ним. Під вечір, враховуючи, що наступного дня мені потрібно було іти на роботу, на кухні, коли Юлія сиділа за столом, я попросив її покинути кімнату й почав піднімати її за плечі, бо хотів лягати спати. Вона відповіла, що не піде. Я сів біля неї та почав просити, щоб ішла додому. На це Юлія без будь-яких пояснень встромила мені в груди ножа.  Сама ж його й витягнула. Мені паморочилося в голові, але, зібравшись силами, вийшов на загальну кухню. Однак там впав і втратив свідомість. До жінки не чіплявся. Секс не пропонував. Вона все вигадала, аби уникнути кримінальної відповідальності».

Хоча ніякі кошти на лікування Юлія не відшкодувала чоловікові, не вибачалась за скоєне, він все одно просив її суворо не карати.

Свідком тих кривавих подій стала й сусідка Андрія. Саме вона і врятувала чоловікові життя.

«Того вечора ми з сусідами разом готували вечерю на кухні загального користування. У цей час зайшов Андрій. Він сказав: «Вона підрізала мене!» і просив зателефонувати за швидкою. Після цього втратив свідомість, – наголосила вона. – Я викликала лікарів та поліцію. Ми з правоохоронцями зайшли до кімнати Андрія. На підлозі було багато крові. На ліжку спала якась жінка. Її розбудили поліціанти. На столі я помітила пляшку горілки, слідів боротьби не бачила».

Ще один із сусідів повідомив, що знає Юлію. Раніше вона протягом певного часу жила з іншим чоловіком із того ж гуртожитку, тільки поверхом нижче.

Отже, суд визнав закарпатку винною в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень і засудив до п’яти років позбавлення волі.

Марина АЛДОН, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net