Звичайна прогулянка жінки призвела до травми її ноги, а врятувала її власна собака.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Любителька пішохідного туризму з Вашингтона, яка опинилася у скрутному становищі у лісі зі зламаною ногою, дякує собаці за свій порятунок, інформує Ukr.Media.

Барбара Дадсвелл 14 вересня вирішила вирушити прогулятися стежкою біля озера Ашленд з кількома пляшками води та кількома в’яленими ковбасками та своєю собакою Райлі. Однак ближче до кінця шляху Барбара посковзнулася на колоді, зламала ногу і впала у яр.

“Посковзнулася. І вона зламалася. І я не знаю, як це сталося. Все сталося так швидко”,- розповіла Барбара. “Я кричала так голосно, що думала на допомогу прийдуть ведмеді. Але жодної допомоги не було”.

У неї не було причин думати, що хтось почне її шукати, не кажучи про те, щоб знайти її, оскільки вона не розповіла нікому про свої плани вирушити на прогулянку.

Барбара скористалася рюкзаком Райлі, своїми шнурками і якимись паличками, щоб зробити тимчасовий фіксатор для своєї ноги та провела наступні півтора дня, намагаючись, кульгаючи, пройти ближче до цивілізації.

“Йшов дуже сильний дощ і я думала “Ти хочеш просто померти тут? Або ти будеш щось робити? Тому що ніхто сюди не прийде. Вони не знають, що ти тут””,- розповіла вона пізніше.

Вона намагалася концентруватися на красі природи навколо неї, а не на ситуації. “Мені було страшно”, — зізнається вона. “Але я не хотіла концентруватися на цьому”.

Раптово, бігун почув гавкіт її собаки.

“Я почула людський голос. І сказала щось на кшталт “Ви людина! Ви людина. Слава Богові”. Я почала кричати, а він запитав “З Вами все гаразд?”. Я відповіла, що ні, і тоді він підійшов ближче”.

Вона додає, що майже повірила у те, що її мозок вирішив зіграти з нею жарт.

“Відчуття, коли з’являється людина у мить, коли думаєш, що знаходишся на межі того, що скоро загинеш. І коли чуєш чийсь голос, думаєш, що це не може бути правдою”.

Чоловік, якого звуть Меттью пробіг 2 милі, щоб принести воду і одяг з машини Барбари. Після цього він побіг до найближчої станції рейнджерів, щоб попросити їх про допомогу.

Рятувальники на гвинтокрилі спробували знайти місце розташування Барбари, але їм завадила погода, тому 20 волонтерів вирушили до лісу і, нарешті, знайшли її. Барбару доправили до медичного центру Providence Regional Medical Center в Еверетті, де їй зробили операцію на коліні.

Тепер на жінку очікує тривалий процес реабілітації. Їй не можна буде навантажувати праву ногу протягом трьох місяців.

“Бережіть себе. Завжди кажіть кому-небудь, куди прямуєте”, — радить вона. “Нехай у вас завжди буде хтось, хто прийде вам на допомогу”.

zakarpatpost.net