Погода у Закарпатті на сьогодні, 3 жовтня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, місцями дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде + 9, удень – +17.

  • Ужгород, Закарпаття! Знаходь роботу та працівників у газеті «Робота та навчання»! Замовляй рекламу у газету зараз: 050 222-50-50, 067 66-90-90
Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Протягом усього дня очікується сильний дощ, який ввечері послабшає.

У Хусті – +9 уночі і  +16 удень. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Сильний дощ йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Воловці – +4 уночі і  +13 вдень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Сильний дощ йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Сваляві – +6 уночі і  +14 удень.

З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Сильний дощ йтиме весь день, щоправда до вечора він стане слабшим.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +9, денна – +17.

З самого ранку небо у Тячеві вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

У Перечині – нічна температура становитиме – +9, денна – +17.

У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Увесь день йтиме сильний дощ, який до вечора повинен послабшати.

У Великому Березному – вночі – +6, удень – +15.

Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Увесь день йтиме сильний дощ, який до вечора повинен послабшати.
  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +15.

Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме сильний дощ, який до вечора повинен послабшати.

У Міжгір’ї – уночі  – +4, вдень – +12. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується сильний дощ.

У Рахові – уночі +6, вдень – +14. Ранок у Рахові буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Протягом усього дня очікується дрібний дощ, який після обіду може посилитися.

 3 жовтня відзначається день святого Євстафія Плакиди. У народі його ще називали Астафій Вітряк або вітри Астафія. День, як правило, бував вітряний, і за вітром визначали погоду: якщо північний – близько холоднеча; південний – до тепла; західний – до скорих дощів, а східний – до ясної погоди.

Народні прикмети на 3 жовтня

  1. Вітер північний 3 жовтня – скоро настануть холоди, а якщо вітер дме з південного боку, то попереду буде багато теплих днів. Західний вітер віщує мокру погоду й опади, а північно – східний-сильні зливи.
  2. Павутина 3 жовтня літає і туман стоїть – осінь буде теплою, а зима настане нескоро
  3. Багато шишок на нижніх гілках ялини – чекай ранніх морозів. Якщо шишок більше вгорі, то, згідно з прикметами, холодним буде кінець зими.
  4. Якщо людина народилася 3 жовтня, то її талісманом є нефрит

zakarpatpost.net