Закарпатка про Норвегію: Це – неймовірно! Там на кожному даху росте трава

Норвегія – країна людей, яких визнано найщасливішими у світі, та казкових тролів. Норвезькі морські затоки, які називають фйордами, приваблюють туристів із усіх континентів. Хоча самі норвежці завжди їдуть відпочивати у чужі країни. На висоті 700 м над озером там знаходиться славнозвісна скеля Язик Троля, яка вважається одним з найпотужніших місць сили на землі.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

І все це бачила закарпатська спортсменка та екстремалка  Мирослава Беца. Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з нею про найцікавіші куточки Норвегії, життя у цій Скандинавській країні, ціни та враження від поїздки.

– Що найцікавіше вдалося побачити у Норвегії?

– Якщо брати природні пам’ятки, то це звісно Язик Троля. Це – візитна картка Норвегії, такий собі виступ у скелі на висоті близько 700 метрів. За формою він справді нагадує язик. Дістатися туди не так просто, потрібно подолати 13 кілометрів підйому скелями, камінням. Там, якщо стати на край язика, внизу можна побачити величезну прірву, фйорд, воду, дивовижну панораму. Це – неймовірні відчуття! Просто спиняється подих! Мені там приходили у голову лише світлі, позитивні, радісні, щасливі думки. Я дуже рада, що там побувала! Рекомендую всім, у кого є можливість, там перезарядитись, усамітнитись. Потім була ще цікавинка – Кйорагболтен – камінь-горошина. Він застряг в ущелині над прірвою висотою в 984 метри. Кьерагболтен нерідко називають найнебезпечнішим каменем у світі, що підвищує ажіотаж навколо нього. Це – дійсно крута родзинка Норвегії. Заходити туди було страшнувато. Я витягнула руку, хтось витягав ногу, хтось туди просто залазив, адже внизу прірва – таке враження, що камінь може у будь-яку мить впасти, хоч він там уже «зависає» багато років. Норвезькі водоспади просто унікальні. Їх більше сотні, а 14 із них вважаються найвищими у Європі. Ми біля деяких фотографувалися. Також відвідали столицю – Осло. Це місто дуже цікаве в архітектурному плані. Жоден будиночок, жодна споруда не має стандартної класичної прямокутної форми, вони неправильної форми, просто дивовижні. Коли ми гуляли, казали, що вони курять. Як можна таке вигадати! Не вкладається в голову! Виглядає дуже шикарно. У той же час архітектура дуже сучасна, у стилі мінімалізму, без звичних для нас куполів, колон. На кожному даху росте зелена трава. При цьому вони – не плоскі. Але це дуже цікаво.

А як там у плані озеленення? Чи є сміття у туристичних місцях? Що вдалося дізнатися про ціни? Скільки коштують продукти?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 4 жовтня.

zakarpatpost.net