«Я з тебе кишки видавлю, якщо комусь поскаржишся!» – кричав розлючений закарпатець співмешканці

Протягом трьох місяців жінка п’ять разів викликала поліцію, а на суді умовляла помилувати свого ката

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Просто не вкладається у здоровий глузд, як деякі жінки дозволяють чоловікам знущатися над собою. Своє щастя вони руйнують власними руками, зовсім не поважаючи себе, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Ця подія трапилась на Воловеччині. Імена з етичних міркувань замінено. Марія постійно потерпала від співмешканця, який напивався і застосовував до неї сили, коли йому щось не подобалось. Крім того, він постійно психологічно постійно тиснув на неї, ображав, принижував. Не раз жінка втікала з його хати, аби врятуватись від побиття.

Спочатку терпіла безмовно, а потім почала викликати поліцію. Чотири рази Івана притягали до відповідальності – то штрафували, то залучали до громадських робіт. Але це на його поведінку не вплинуло. Принаймні кращими стосунки між партнерами не стали, хіба що гірші. Востаннє чоловік вкотре напився і затіяв удома сварку. Жінку не просто побив, а погрожував її вбити.

«Я з тебе кишки видавлю, якщо комусь поскаржишся! – кричав їй у пориві гніву. – Маєш мовчати про те, що дома коїться як риба!»

Якими лише нецензурними словами не обзивав Іван Марію. І вона б промовчала… але через побої довелося звернутись до лікарів. А в лікарні, у свою чергу, про випадок повідомили поліціантів, адже жінка потребувала лікування. На її тілі не було живого місця.

Тож за нанесення тілесних ушкоджень закарпатцеві знову довелося постати перед судом. Йому присудили 200 годин громадських робіт. Покарання могло б бути більш суворим, якби цього захотіла жертва.

Але вона умовляла суддів не карати співмешканця, переконувала, що вони вже давно помирилися.

Від Івана вона незрозуміло чому так і не пішла. Можливо, їй подобається терпіти його насилля?

Невже вона кохає кривдника? Адже батьки не раз просили доньку покинути його. Тим більше, що вона молода і більше дітей у них немає, хата пустує… Чи просто молодиця не думає над тим, що одного разу чоловік може не розрахувати сили і все може закінчитись дуже трагічно.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net