Баба Олена із Тячівщини поділилася унікальним рецептом для підвищення чоловічої потенції

Перстач прямостоячий, дикий калган, узик або зав’язний корінь – якщо вам невідомі ці назви, то потрібно терміново заповнити прогалину. Адже мова йде про справжнього цілителя, який творить дива, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Закарпатські горяни про нього добре знають і активно пропонують туристам. А дехто навіть їде його продавати на відомі курорти сусідніх областей, наприклад у Трускавець.

Там чути хустсько-тячівський говір.

Наші земляки розповідають, що вже далеко не перший рік торгують на Львівщині. Працюють вахтовим методом – одні їдуть додому, інші члени родини їдуть їм на заміну. Вдома ж менші домочадці, зазвичай діти,  заготовляють лікарські рослини, гриби та ягоди. Корінь висушують і пакують у поліетиленові пакетики.

«Дикий калган добре відомий в медицині. Він широко використовувався століття тому нашими бабусями, а в 1960-х роках про нього згадали і він навіть з’явився в аптеках. З висушеного кореня можна приготувати відвар, настоянку, порошок для присипок, мазі», – розповідає Марія з Тячівщини.

За словами жінки, диво-рослина відмінно вбиває бактерії і вона використовує народні ліки для лікування ангіни, обробки ран, при опіках. Якщо ж болить шлунок, варить із кореня чай. Його також дає пити онукам для покращення апетиту.

«Я беру рівну кількість калгану і липового вугілля й готую зубний порошок, із якого роблю компреси, коли болять зуби, – долучається до розмови Ірина із Хустщини. – Цей засіб також зупиняє кровоточивість ясен, знімає всякі запалення в роті».

Молодиця стверджує, що такий порошок і позбавляє неприємного запаху в роті і нейтралізує алкогольний перегар.

Для його отримання вона радить складові перемолоти, запарити окропом, процідити і рідину пити, а гущу або прикладати до хворого зуба, або просто тримати в роті хвилин 15, а потім виплюнути.

Але головною якістю калгану є зовсім інше – він покращує чоловічу потенцію і закарпатки хваляться, що він є найкращим у світі замінником віагри.

І рецептом ексклюзивно лише для читачів газети «Неділя Закарпатські новини» поділилася баба Олена із Тячівщини.

«Щоб подіяло, треба дотримуватися певних правил. Передусім коріння можна заготовляти лише весною або ранньою осінню. Після викопування почистити, добре промити джерельною водою, нарізати і посушити. Після цього беру 5-6 корінців, заливаю літром 60-градусної самогонки і залишаю настоятися на 15 днів. Пляшку періодично потрібно струшувати. Приймати  препарат треба, не як горілку, щоб оп’яніти, а як ліки – тричі на день по 25 крапель за півгодини до їжі, змішуючи з чаєм або чистою водою. Курс – триває до місяця. Після невеликої перерви (10-30 днів) можна повторити. Після другого-третього курсу навіть той чоловік, що вже давно забув про секс, не відпускатиме жінку з обіймів. Моєму дідові вже майже 70 років, а він усе ще повний сил!», – усміхається продавчиня диво-зілля.

Старовинна  легенда про підтверджує, що жінка каже правду. Адже давні греки ще кілька тисячоліть тому лікували імпотенцію коренем калгану.

Отже, згідно з оповідкою лісовий бог Сатир приділяв величезну «увагу» чарівним  німфам і його інтерес до них  ніколи не згасав ніколи. Але врешті-решт  німфам набридла ця нав’язлива увага, і вони звернулися до богів Олімпу.

Розгнівані боги відняли у Сатира «корінь зла» і джерело задоволення, розкидавши його по недоступним гірським вершинам. І той, що проріс у Карпатах, нащадки нарекли калганом або карпатським женьшенем.

Звичайно, це легенда, але істина в тому, що унікальні  властивості цієї рослини  відомі здавна і нині також можна скористатися доступним засобом для фантастичної стимуляції потенції.

А ще горяни у відварі з цього кореня купали немовлят, щоб потім малеча дуже міцно спала. Приписували калгану  і магічні властивості:

«У нас у відварі з нього купають хворого: як має умерти, то умре зараз по купелі, а як має одужати, то стає йому легше по ній», – наголошує закарпатка Марія.

Туристи купують калган охоче, навіть не торгуються. Вони переконані, що краще вживати народні засоби, ніж хімічні препарати, які викликають важкі наслідки.

zakarpatpost.net