Ватажок злочинної банди хотів втекти з в’язниці переодягнувшись у жінку

Бразильський лідер банди намагався втекти з в’язниці у одязі своєї 19-річної доньки.

  • Більше актуальних новин читай у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Клавіно де Сільва, відомий як “Шорті”, намагався покинути в’язниці Герічіно, одягнувши маску та жіночий одяг.

Його 19-річна дочка, Анна Габріелла, прийшла в обумовлений час до в’язниці у Ріо-де-Жанейро, та, віддавши свій одяг, залишилася в камері, щоб дати батькові час на втечу.  Згодом поліція допитала її як співучасницю разом із сімома іншими підозрюваними.

На де Сільві була довга темна перука, окуляри, обтягуючі джинси, бюстгальтер та рожева футболка з намальованими пончиками.

Однак наглядачів цей дешевий трюк не провів, адже зріст та статура де Сільви одразу видали його, і втікача повернули до камери.

Де Сільва був одним з ватажків Червоної команди – одного з найбільших злочинних угрупувань Бразилії, яке контролювало значну частину наркотрафіку.

42-річний чоловік із 2013 року відбував покарання строком у 72 роки позбавлення волі.

Це була не перша його  спроба втечі. У 2013 році він разом із іншими 30 ув’язненими втік із пенітенціарної установи в м. Герічіно через каналізаційну систему в’язниці. Усіх втікачів тоді впіймали одразу, окрім де Сільви, який переховувався ще цілий місяць.

Після останнього випадку його було переведено в одиночну камеру у блоці з посиленою охороною, де він невдовзі покінчив життя самогубством.

zakarpatpost.net