Найбільш отруйний із усіх! До цього гриба радять навіть не торкатися

Чи росте він на Закарпатті? Невідомо. Поки що про такі гриби не повідомляв ніхто.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Австралійські вчені з університету імені Джеймса Кука виявили вид смертельно небезпечних грибів, які здатні завдати шкоди навіть, якщо до них просто доторкнутися, пише nua.in.ua

Отруйні гриби знайшли в дощових лісах Австралії недалеко від Великого Бар’єрного рифа. На сьогоднішній день це єдиний гриб, токсини якого можуть всмоктуватися через шкіру, і цей вид виробляє принаймні вісім токсичних сполук. Але головна небезпека їх в тому, що вони не виглядають загрозливо, а разюче схожі на звичайну моркву.

Строго кажучи це не новий вид грибів. Спочатку виявлені в Китаї в 1895 році червонувато-оранжеві отруйні вогняні корали (Podostroma cornu-damae) знаходили в Кореї, Японії і острові Ява.

Найдивовижніше в цій знахідці місце, де знайшли морквяні гриби – на самій півночі Австралії в передмісті Квінсленда, мало не між житловими будинками. За словами мікологів, їм належить ретельне розслідування, яким чином Podostroma cornu-damae потрапили з Азії на зелений континент.

zakarpatpost.net