Чоловік  змайстрував собі пристрій для помсти над сільським злодієм і товк сусіда так, що той невдовзі помер

Вирішив провчити, але не розрахував сили

Не завжди наші земляки чекають на те, що злочинців знайдуть правоохоронці, що суд притягне їх до відповідальності. Дехто вирішує проблеми самотужки. Чи то через зневіру у правоохоронній системі, чи то через небажання взагалі зв’язуватися із законом. Саме так трапилося і на Ужгородщині, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  •  Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Трагедія сталася 30 січня 2019 року. 43-річний мешканець села Середнє опинився за гратами через те, що побив односельця. Однак до цього він готувався заздалегідь. І в гості до знайомого йшов не просто так – усе продумав наперед і заздалегідь приготував собі саморобну зброю з ланцюга, прикріпивши на його кінець металевий замок, аби удари були сильнішими. Справа в тому, що перед тим сусід його обікрав, тож чоловік вирішив помститись. Між закарпатцями виникла, а відтак – і бійка. Сили чоловік трохи не розрахував і бив куди попало. Коли ж поквитався, залишив нещасного конати, а ланцюг дорогою додому жбурнув у траву. Неводові побитого чоловіка доправили до Ужгородської районної лікарні з черепно-мозковою травмою, струсом мозку, розривом печінки та кишок, чисельними ранами та забоями. Утім врятувати його життя лікарям не вдалося і через три тижні він помер.

Дмитро (імена з етичних міркувань замінено) свою провину визнав повністю і пояснив на суді, що того вечора близько 19 години між ним та Сергієм виник конфлікт. Запевнив, що ланцюгом наніс йому 4-6 ударів у різні частини тіла, але вбивати його не хотів, мав намір тільки провчити за крадіжки.

Чоловік відшкодував родині всі збитки і каявся у вчиненому.

Дружина Сергія заявила, що він справді вів неправильний спосіб життя, зловживав алкоголем, займався крадіжками. Претензій до Дмитра у жінки не було. Навпаки. вона визнала, що він повністю компенсував усі збитки і просила суворо його не карати.

Суд визнав закарпатця винним у нанесенні односельцю тяжких тілесних ушкоджень і засудив його до семи років позбавлення волі.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net