Закарпатець побував на шокуючо-сенсайційній виставці законсервованих людських тіл

Побачити ембріони на різних стадіях розвитку, людське серце, легені, мозок, статеві органи окремо від тіла можна на унікальній скандальній виставці, яку в деяких країнах світу навіть заборонили. Але в той же час анатомічну подорож у світ незвіданого уже оцінили 49 мільйонів глядачів у Польщі, Нідерландах, Китаї, США, Канаді та інших країнах. Вперше її змогли побачити японці в 1995 році.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Аби показати улюбленим читачам сенсаційно вражаючі експонати справжніх законсервованих людських тіл інформатор газети «Неділя Закарпатські новини» побував у Києві у ВДНГ на виставці Body Worlds – «Всесвіт тіла».

Ця унікальна експозиція здатна повністю змінити уявлення про власний організм. Усі експонати постають у різних позах, дехто з них навіть на спортивних снарядах, хтось грає в хокей, хтось – у футбол, хтось сидить за столом і грає у покер, хтось – на саксофоні, а хтось – навіть займається коханням, або стоїть на колінах і комусь пропонує власне серце у долонях. Є людина, розрізана лазером на 5 частин, кожна з яких, як окрема об’ємна смужка, на якій видно м’язи, кістки та внутрішні органи. Є розрізана навпіл, загалом кутів розрізу багато. Через це все сприймається більш глибоко і життєво, дуже реалістично. Виставлено експонати у темних лабіринтах. Від побаченого слабонервним стає моторошно. Для того, аби допомогти людям, якщо їм стане погано, там постійно чергує медичний персонал.

Автором колекції є німецький анатом Ґунтер фон Гаґенс. У 1970-х роках він розробив метод пластинації, який полягає в заміні рідин і жирів тіла на синтетичні полімери. На відміну від муміфікації та бальзамування, такий спосіб дозволяє зберегти тіло чи окремі органи у стані, подібному до «живого»: з мінімальним пошкодженням клітинних структур та рельєфу тканин. Тому експонати називаються пластинатами.

Усі вони – це справжні людські тіла, збережені після смерті. Але заради виставки ніхто нікого не вбивав, добровольці самі передали їх науці ще за життя.

Тим не менше, виставка стала скандальною і в деякі країни шокуючі експонати не впустили.

Автор показав фактично всі цикли життя людини – від самого моменту зачаття, кожну фазу розвитку ембріону, дорослішання і аж до старіння.

Повний текст читай тільки у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

zakarpatpost.net