Чому закарпатський дідо заставляє свою печінку паленку перекачувати

Напився дід. Зустрічає його баба Анця на порозі з мітлою.

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

Чому закарпатський дідо заставляє свою печінку паленку перекачувати

«Йой, жоно добра, ти здуріла, – ледве говорить старий. – Ти ся што, літати зобрала. Пак мітла тя не удержит, уломится. Чим пак хижу мести будеш?»

«А ти, п’яницьо нещасний! Ти ще сміятися надо мнов будеш! Та тебе нянько на п’яну голову даже чинив майже! Ти же п’єш непробудно: то з кумом, то з цімбором, то з сусідом… Ти си все когось найдеш! Та тебе кой мати уродила, ти ся майже у водах захлєбнув, завто всю жизнь і бухаєш! Та в тебе гиртанка безрозмірна, як мої рейтузи!»

«Ти мусиш такі носити, бо по розмірах на тебе не продают… дуже тушнась, Анцьо!»

«Та ти аж мене не шкодуєш, та хоть свою печень пошкодуй!»

«А я што чиню? Я ї шкодую! Не даю юй робити у холосту! Най паленку перекачує!»

«А коли наконєц здоровий образ жізні начнеш вести?»

«Я вже начав!»

«Як ти начав. Коли п’янийись, як гузиця! Ти чи тупий, як талпа на папучі, і нич не розумієш, або чиниш із ся такого дурня!»

«Жоно! Я п’яний, ти права! Айбо мені типир так добре, што даже ся не творю на тебе, што кричиш! А ото хіба не здорово?»

«Ага! А вчора звідавись уд сусіда Івана, де живе Василь. А ун ти каже, што пак ти і є Василь. А ти му кажеш: «Я ото знаю, но не помню, як дорогу думу найти!» Думаш, я не чула?»

«Я жру паленку, а ти їду! Ти така великогабаритна, што обхватити тя не мож, як трактор на польови. А я файний, стройний. Так што ліпше жерти: пеленку чи солонину кажді пучаса?»

«Я не така скупа, як ти. Кой їхалисьме у варош на маршрутці, ти утяг із целофанового міщука яйця, пощохавись і опять запхавись їх удну. Якась дівка виділа, і аж юй слина потекла! Хіба так мож чинити?»

«Перебач, я не подумав! Другий раз дам їх дівці облизати!»

«Но паскуднику, чекай! Уведу я вас усіх на чисту воду! Будеш ти пити воду з криниці, а не вино та самогонку! Чекай лем мало!» – сердито гримнула баба кулаком по столу.

Повний текст читайте тільки в газеті «Неділя Закарпатські новини».

zakarpatpost.net